moniek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wczoraj 20-08 pracodawca dostarczył mi zwolnienie pracownika od 16-07 do 10-08. Już w lipcu pracownik nabył prawo do zasiłku chorobowego. Oczywiście lista płac była zrobiona na 31-07 bez uwzględnienia choroby. Powiedzcie mi, czy muszę korygować lipcową listę płac, czy mogę uwzględnić to zwolnienie w sierpniu i rozliczyć w sierpniowej liście płac i w sierpniowej deklaracji ZUS? Wydaje mi się, że najprościej zrobić korektę listy lipcowej i skorygować raporty i deklarację ZUS za lipiec. Tylko czy mam rację, skoro zwolnienie otrzymałam z takim opóźnieniem? Z drugiej strony pracownik dostarczył je do swojego zakładu pracy w ustawowym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zwolnienia lekarskie z m-ca ubiegłego rozliczasz w wypłacie z m-ca bieżącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 List płac nie koryguje się, wypłata naliczona, wypłacona, podatki odprowadzone. Wszelkie zmiany robi się listą dodatkową lub przy następnej wypłacie.Tak jak pisze Agnieszka, zwolnienie rozliczasz przy następnej wypłacie czyli za miesiąc sierpień i wykazujesz w sierpniowej deklaracji ZUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Dziękuję! Chciałam przekombinować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi