Gość kasia Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgodnie z przepisami mamy odpis przelewać na konto funduszu w dwóch ratach, maj , wrzesień. (do). Czy można cała kwotę np. przelać już w styczniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zakazu nie ma, ale zależy jaką jesteś jednostką, czy musisz np.zapotrzebowywać środki na wydatki dekadowo, miesięcznie.....no i czy jednostka nadrzędna nie zrobi ci zarzutu nieracjonalnego wydatkowania .Przepisy mówią, jedynie że "najpóźniej do..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Agnieszko, nie mamy wydatków cyklicznych. To co przelałam w maju nie zostało wydatkowane nawet w połowie. Chodzi o to,że jak bym przelała w styczniu to kapitalizacja odsetek byłaby wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 możesz przelać jak masz pieniądze na koncie bieżącym nie jest to zabronione i nie ma znaczenia jaką jesteś jednostką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ma znaczenie jaką jesteś jednostką, ja np. jestem państwowa i jestem zaimplikowana do testowego programu MF gdzie środki na wydatki dostajęw/g harmonogramu dekadowego z codziennym zapotrzebowaniem i codziennym zwrotem pozostałych na koncie do MF.Jest w kraju 8 takich jednostek, więc ma znaczenia w jakiej się znajdujemy, ja nie otrzymałabym na cały odpisJeśli ktoś nie ma pojęcia o istnieniu czegoś takiego to niech się nie wypowiada. A, że nie ma zakazu napisałam na samym początku wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Kasiu, jesli masz środki na koncie i wiesz, że nikt z tego powodu nie będzie ci nic zarzucał (mam na mysli jednostkę nadrzedną) to oczywiście, że możesz dokonać całego odpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi