Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 witam przebywałam w szpitalu przez 5 dni i dostałem zawolnienie lekarskie do 7.09. Moje pytanie brzmi: czy jeżeli znowu pójdę w tym czasie do szpitala ale na inny oddział- na zabieg, co będzie ze zwolnieniem?czy to będzie anulowane? czy może 2 oddział powinien mi wystawić drugie z pokrywającymi się datami?a może nie powinnam wtedy brać wcale zwolnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Art.92 par. 1 kodeksu pracy: Za czas niezdolności pracownika do pracy wskutek:1) choroby lub odosobnienia w związku z chorobą zakaźną -trwającej łącznie do 33 dni w ciągu roku kalendarzowego - pracownik zachowuje prawo do 80% wynagrodzenia, chyba że obowiązujące u danego pracodawcy przepisy prawa pracy przewidują wyższe wynagrodzenie z tego tytułu. Nie będzie zwolnienie anulowane. Za 33 dni w roku pracodawca wypłaci wynagrodzenie chorobowe, za pozostałe dni przysługuje zasiłek chorobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Daty na zwolnieniach lekarskich mogą się pokrywać. Zapłacone i tak będziesz miała raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zwolnienie nie będzie anulowane masz ważne do 07.09 i jest to usprawiedliwiona nieobecność w pracy za która dostaniesz 80% wynagrodzenia chorobowego. Jeżeli się Twój stan nie poprawi to donieś kolejne zwolnienie od 08.09... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi