Gość Justy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czy na zwolnieniu dyscyplinarnym musi być podany powód zwolnienia?Kierowniczka opisała obszerną notatkę dotyczącą tego jak pracownik się "leni" ordynarnie odnośi do klientów chowa się w czasie pracy unikając wykonywania obiwiązków itp czy mimo stworzoenj notatki do dyscyplinarki mam obowiązkek zawrzeć na niej powód zwolneinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zołza Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tak, musisz podać powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 ja bym z takich powodów nie dawała dyscyplinarki, dla własnego dobra. Żaden z podanych przez ciebie powodów nie kwalifikuje się w razie sporu sadowego na "ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych." Lepiej wypowiedzieć mu zwykłym trybem umowe o pracę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Moim zdaniem jest to naruszenia obowiązków pracowniczych będące np. podstawą do zastosowania kary nagany. Ja radzi ida wypowiedz mu umowę o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Też tak sądzę, karta pomiędzy upomnieniem a naganą, w żadnym wypadku dyscyplinarka ! A jeśli ma umowę na czas nieokreślony to powód wypowiedzenia musi oczywiście być, i to realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Też tak sądzę, karta pomiędzy upomnieniem a naganą, w żadnym wypadku dyscyplinarka ! A jeśli ma umowę na czas określony to powód wypowiedzenia musi oczywiście być, i to realny.Wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony nie wymaga uzasadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi