Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jestem w 20 tygodniu ciąży, właśnie złożyłam pierwsze zwolnienie lek. Pracodawca wymaga od mnie zaświadczenia że jestem w ciąży. Po co mu takie, skoro na zwolnieniu jest kod B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dodam że to zaświadczenie ma być od lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 pracodawca jest zwyczajnie nadgorliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 kod na zwolnieniu w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zwolnienie lekarskie niezbędne jest do wypłaty za nie, natomiast zaświadczenie do spraw kadrowych. Kobieta w ciąży ma pewne przywileje. Za mało napisałaś czy cały czas jesteś/będziesz na zwolnieniu czy pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Coś mi się kojarzy że takie zaświadczenie przedstawia się we wczesnej ciąży. Ale ja jestem już w 20 tyg. Ciążę widać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A dlaczego wydzierasz się na nas? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pracuję od maja tego roku na cały etat. Planuję już nie wracać do czasu rozwiązania do pracy. W październiku skończy mi się umowa ale nie wiem czy zostanie przedłużona - no właśnie pracodawca ma praco przedłużyć taką umowe do dnia porodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 masz umowę na czas określony, czy na zastępstwo ? Jeśli na czas określony, musza przedłużyć ja do dnia porodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Doroto, ja się nie wydzieram, jeśli chodzi ci o te wykrzykniki, to chciałam podkreślić głupotę mojego pracodawcy, który widzi że jestem w ciązy oczekuje jeszcze zaświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 On oczekuje zaświadczenia, a ty oczekujesz przedłużenia umowy. Może powinnaś te dwa oczekiwania połączyć, może są zależne od siebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Umowa jest na czas określony, do końca października. Poród w grudniu. Więcpracodawca musi mi przedłużć tę umowę, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pani Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 No i po co sie tak upierać i stawać okoniem? Lekarz zaswiadczenie wystawi i problem z głowy, a pracodawca............mozemysli że brzuch wypychasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Umowa jest na czas określony, do końca października. Poród w grudniu. Więcpracodawca musi mi przedłużć tę umowę, tak?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pracodawca może również chcieć wyrównać za poprzednie zwolnienia lekarskie - wszystkie w czasie ciąży są płatne 100%.Zatem jeśli były u Ciebie takowe lecz bez kodu B to masz prawo do wyrównania z 80 do 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pracodawca nie może już chcieć wyrównać. Od 10 stycznia wyrównania te są tylko i wyłącznie na wniosek pracownicy.Aktualizacja komentarza do ustawy zasiłkowej z 10.01.2012 r. pnkt. 59 9poprzedni był 58) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Święta prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi