Admin Samorząd Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Według powszechnej opinii nowoczesna e-administracja jest droga i czasochłonna. Tak być nie musi. Alternatywą jest bowiem cloud computing, czyli usługi w chmurze obliczeniowej. Powrót do artykułu: E-administracja w chmurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atut Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Cloud computing mnie interesuje od jakiegoś czasu, zastanawiam się tylko, jak jest z opłacalnością tego modelu w małych firmach, no i jak wygląda kwestia dostępności w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel.kluza Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 też jestem zainteresowany usługami cloud computingu w firmie, ostatnio słowa przetwarzanie w chmurze, jest widoczne wszędzie. Ale nie wiem czy to nie jest opłacalne dla wielkich firm, jak banki, czy korporacje, takie małe firmy jak moja, zatrudniam 20 osób hmmm no nie wiem, posiadam jeden serwer i tam mam dane firmowe, utrzymanie tego kosztuje ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej u profesjonalnej firmy czy marki. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi