Gość gość Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Czy przy wypłacie nagrody jubileuszowej nauczycielowi na 1 września należy uwzględnić wynagr. za godz. ponadwymiarowe za poprzedni rok kalendarzowy? Na pismie z kadr jest tylko napisane, że nagroda zostanie wypłacona na 1 września, a nie kiedy nauczyciel nabył do niej prawo. Wiem że są co do tego wątpliwości a ja chciałabym w końcu wiedzieć czy robię źle czy dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 W podstawie nagrody, do której nauczyciel nabył prawo na dzień 1 września., należy uwzględnić:● składniki w stałej wysokości oraz składniki wynagrodzenia określone procentowo od tych stawek – w wysokości należnej w miesiącu nabycia prawa do nagrody● wynagrodzenie za godziny ponadwymiarowe i godziny doraźnych zastępstw – w wysokości ustalonej w wyniku pomnożenia przeciętnej miesięcznej liczby godzin z miesięcy danego roku szkolnego poprzedzających miesiąc nabycia prawa do nagrody (czyli z okresu wrzesień 2011 r. – sierpień 2012 r., a jeżeli okres zatrudnienia jest krótszy niż rok szkolny – z tego okresu) przez godzinową stawkę wynagrodzenia przysługującą w miesiącu nabycia prawa do nagrody; aby określić stawkę godzinową wynagrodzenia miesięcznego, należy obliczyć miesięczną liczbę godzin do przepracowania nauczyciela● dodatkowe wynagrodzenie za pracę w porze nocnej, odrębne wynagrodzenie za zajęcia dydaktyczne, wychowawcze i opiekuńcze wykonywane w dniu wolnym od pracy, a także wynagrodzenie za pracę w święto – w wysokości obliczonej w wyniku podzielenia sumy wynagrodzenia otrzymanego przez nauczyciela w poszczególnych miesiącach roku szkolnego 2011/2012 przez liczbę miesięcy roku szkolnego poprzedzających miesiąc nabycia prawa do nagrody jubileuszowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 czyli rozumiem Agnieszko, że należałoby wziąć te godziny, moje wątpliwości budzi jednak sformułowanie "z danego roku szkolnego", a od września zaczyna się przecież nowy rok szkolny w którym nauczyciel nie ma jeszcze wypracowanych godzin. Poza tym nagrodę obliczam jak ekwiwalent a do ekwiwalentu nie bierze się wynagrodzenia urlopowego ( w tym roku 1 dzień czerwca, lipiec, sierpień). Różnice wychodzą drobne ale są, więc już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia 111 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 I dlatego wypłacam bez nadgodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi