Kategorie
Skocz do zawartości

delegacja zagraniczna

Gość anula
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WitamMam problem, pracuje od 4 miesiecy i zostałam w tej chwili sama, księgowa na urlopie i mam do rozliczenia delegację do Niemic . nauczyciel wyjechał o 6,00 z domu na granicy był o 8,oo 10.08wrócił 11,08 na granicy był 0 16,05 a w domu o 18,00. nie przedstawił rachunku za nocleg .podróz odbył własnym samochodem 440 km.prosze o pomoc jak rozliczyćanna

Kilometry rozliczasz tak jak masz w rozporządzeniu stawkę za 1 km w zależności od pojemności silnika samochodu.Delegacja na terenie kraju w sumie 12 godz wiec ma cała dietę krajową (mam nadzieję,że chociaż o 1 min przekroczyło 12 godz) tj 23,-.Zagraniczna delegacja to: ryczałt za nocleg dla Niemiec to 103 euro, 1 i 1/2 diety to 63 euro.razem 23 zł i 166 euro

bardzo dziękuje, tylko mam pytanie czy w kraju też się należy dieta? wyjechał z miejsca zamieszkania o 6,00 rano na granicy był o 8 rano 10.08 a powrót 11.08 na granicy był o 16,05 a w domu o 18,00 ? kilometry to 440x0,45 tak mamy w rozporządzeniu.pozdrawiam Anna

Kilometry rozliczasz tak jak masz w rozporządzeniu stawkę za 1 km w zależności od pojemności silnika samochodu.Delegacja na terenie kraju w sumie 12 godz wiec ma cała dietę krajową (mam nadzieję,że chociaż o 1 min przekroczyło 12 godz) tj 23,-.Zagraniczna delegacja to: ryczałt za nocleg dla Niemiec to 103 euro, 1 i 1/2 diety to 63 euro.razem 23 zł i 166 euro

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...