Admin Kadry Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Pracownicy delegowani do pracy w Unii Europejskiej w zakresie czasu pracy powinni mieć zapewnione co najmniej tak samo dobre warunki jak pracownicy świadczący pracę w kraju. Powrót do artykułu: CZAS PRACY PRACOWNIKÓW DELEGOWANYCH DO KRAJÓW UE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam,mam właśnie identyczną sytuację, z tym że pracuje w Szwecji gdzie zostałem oddelegowany z Polskiej firmy, przebywam tu od połowy kwietnia i zostanę prawdopodobnie do połowy października, w tym czasie Święta w Polsce wolne od pracy przypadały na 1 i 3 maja, 7 czerwca, 15 sierpnia kiedy pracowałem a Święta w Szwecji przypadały na dni 1 maja, 17 maja, 27 maja, 6 czerwca i 23 czerwca. We wszystkie te dni poza 27 maja pracowałem, a pracodawca zapłacił 100% tylko za pracę w Święta Szwedzkie, czy według prawa powinien zapłacić również za pracę w Święta Polskie ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi