Gość mag666 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 mam pytanie odnosnie list obecnosci i czasu pracy,czy macie w swoich listach oprocz podpisu pracownika rowniez godziny pracy obok wypisywane???czy tylko listy z podpisem pracownika i to wystarczy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ewidencja czasu pracy- obowiązkowa, listy obecności- nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Mam listę obecności która zawiera oprócz miesiąca i kolejnych dni imię i nazwisko oraz podpis. Bardzo minimalistyczna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuma666 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 aaa czyli w sumie wystarcza listy z podpisem,niekoniecznie trzeba wypisywac godziny pracy!dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nie, nie wystarczy. Masz obowiazek prowadzenia ewidencji czasu pracy. To czy na liście obecności, oprócz podpisów będziesz miała godziny czasu pracy czy osobną ewidencję czasu pracy, nie ma znaczenia. Ważne, aby dla każdego pracownika była prowadzona ewidencja czasu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Art. 149. § 1 KP. Pracodawca prowadzi ewidencję czasu pracy pracownika do celów prawidłowego ustalenia jego wynagrodzenia i innych świadczeń związanych z pracą. Ewidencja czasu pracy musi być.Listy obecności niekoniecznie. Sposób i zakres prowadzenia ewidencji czasu pracy określa rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 zuma666 jest trochę odwrotnie niż myślisz , to właśnie ewidencję czasu pracy masz obowiązek prowadzić, a listy obecności już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Czy jeśli prowadzę ewidencję czasu pracy to muszę do niej dołączyć wnioski na urlop za nadgodziny? Do tej pory te wnioski mam w urlopach wypoczynkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 powinny być podpięte pod ewidencję czasu pracy za dany okres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 a jeśli pracownik miał nadgodziny w 2011 roku a urlop za nadgodziny wykorzysta w 2012 to pod który rok podpiąć? Czy może skserować żeby było i tu i tu tak dla jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ale jaki macie okres rozliczeniowy ??? 12 miesięczny,że może czas wolny za nadgodziny wykorzystywac w 2012? Czy może jesteście budżetówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 budżetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A, teraz jasne czemu taki okres odbioru nadgodzin . ja bym faktycznie skserowała sobie,żeby miec to w obu miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 też tak myślałam żeby skserować, chyba postraszę że przepadną im te nadgodziny to szybciej wykorzystają dzięki śliczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 zastanawiam się, dlaczego Karolina pisze o urlopie?, przecież odbiór godzin nadliczbowych, to nie są wnioski urlopowe, tylko wniosek pracownika o udzielenie czasu wolnego. Odnośnie okresu rozliczeniowego- nie ma znaczenia czy to budżetówka czy nie, okres rozliczeniowy uregulowany jest w regulaminie pracy lub innym dokumencie wewnętrznym. Wydaje mi się, że godziny nadliczbowe w 2011 roku powinny być rozliczone w 2011 roku i należałoby wypłacić wynagrodzenie.Najdłuższy okres rozliczeniowy wynosi 12 miesięcy i dopuszczalny jest w podstawowym systemie czasu pracy w rolnictwie i hodowli, przy pilnowaniu mienia lub ochronie jeżeli jest to dodatkowo uzasadnione nietypowymi warunkami organizacyjnymi lub technicznymi mającymi wpływ na przebieg procesu pracy. Nie sądzę, że w tym przypadku chodzi o tak długi okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 moim zdaniem Karolina działa na podstawie ustawy o służbie cywilnej i na podstawie art 97 tej ustawie udziela pracownikom czasu wolnego za nadgodziny ,przepisy pozwalaja udzielic go w okresie poprzedzajacym urlop wypoczynkowy lub bezpośrednio po jego zakończeniu , stąd taka zbitka ,że to urlop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daga Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Listę obecności mam tylko z podpisem. Czas pracy prowadzony w programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 U mnie lista obecności zawiera godzinę przyjścia i godzinę wyjścia. Na tej podstawie ustalam np. przekroczenia dobowych norm czasu pracy, pracę w nadgodzinach, w nocy, w delegacji etc.A ewidencję mam w programie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Oczywiście u mnie nie jest to urlop a wolne za nadgodziny, mój błąd. A mam pytanie do gościa_Daga jaki to program? i czy jest jakas bezpłatna wersja tego programu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daga Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Karolina pracuję w Optimie. Raczej nie ma darmowej wersji Program dosyć drogi i skomplikowany, ale jak się już człowiek przyzwyczai i nauczy wszystkich modułów to bardzo przyjemnie się pracuje. Polecam. Ja mam w wersji Kadry i Płace plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_sk Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 to raczej nie dla mojej gminy ale dzięki moze kiedyś uda sie jakiś program zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej38x Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 dokładnie najważniejsza jest ewidencja czasu pracy, a sama lista obecności jest mniej istotna. Ustawodawca nie określił w jaki sposób należy ją prowadzić, więc do samego pracodawcy należy wybór sposobu jej prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi