Gość ArturZ Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 WItam, mam takie pytanie. Zakładam własną firmę i byłem już w urzędzie gminy w celu wpisu do EDG. Czy muszę złożyć w Urzędzie Skarbowym NIP-1 ? VAT-R wiem że tak tylko nie wiem co z NIP-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A do tej pory nie masz swojego numeru NIP, nigdy się nie rozliczałeś z dochodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArturZ Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Rozliczałem, ze stosunku oracy. Czyli oprócz VAT-R nic nie muszę składać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula Zamorska Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Za pośrednictwem formularza CEIDG 1 dokonuje się:[*]zgłoszenia do krajowego rejestru urzędowego podmiotów gospodarki narodowej (REGON)[*]zgłoszenia identyfikacyjnego lub aktualizacyjnego NIP do naczelnika urzędu skarbowego[*]oświadczenia o wyborze formy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych[*]zgłoszenia albo zmiany zgłoszenia płatnika składek do ZUS[*]oświadczenia o kontynuowaniu ubezpieczenia społecznego rolnikówJeśli dodatkowo będziesz płatnikiem VAT, musisz osobiscie złożyć we właściwym urzędzie skarbowym zgodnym z miejscem prowadzenia działalności formularz VAT R. Instrukcję jego wypełniania znajdziesz na: poradnik.wfirma.pl/-jak-wypelnic-vat-r- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArturZ Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 No właśnie o to mi chodziło. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrutel Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Jeśli nie macie jeszcze własnego pomysłu na biznes to polecam ;-)biznes-firma.pl/d.173.Pomysl_na_Biznes.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi