Gość Basia Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Czy zasiłek na zagospodarowanie ( wypłacony nauczycielowi w 1989r.) wykazuję w zaświadczeniu Rp-7? I co z płatnym wychowawczym - też ujmuje te kwoty? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Wykazujesz to, co podlegało oskładkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 a jeżeli nie wiem, czy dany składnik był kiedys oskładkowany, bo nie mogę sie doczytać z kart wynagrodzen to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 To masz problem karty wynagrodzeń,które masz obowiazek trzymac 50 lat powinny byc czytelneI co to wogóle znaczy "nie mogę sie doczytać z kart wynagrodzen"?? a my jestesmy wróżkami zeby wiedzieć czy u ciebie były składki odprowadzone czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Powinny być czytelne, ale nie zawsze są (czas robi swoje). A po drugie jeżeli już decydujesz się na odpowiedz to odpowiadaj aby pomóc, a nie robisz wywody.A po trzecie ktoś bardziej kompetentny już mi pomógł:Okres przebywania na urlopie wychowawczym, który miał miejsce przed 1 stycznia 1999 r., jest okresem nieskładkowym nawet wówczas, gdy w tym czasie osoba korzystająca z tego urlopu otrzymywała zasiłek wychowawczy (tzw. płatny urlop wychowawczy).Od kwot tego zasiłku nie były bowiem odprowadzane składki na ubezpieczenie społeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Odpowiem tak:1) za wypełnianie Rp7 powinny się brać tylko osoby kompetentne bo możesz zrobic krzywdę pracownikowi 2) o okresach składkowych od niektórych płatności mozna się dowiedzieć ze stron ZUS ale trzeba chcieć czytać 3) wywody to moja specjalność 4) jeśli czas robi swoje przy kartach wynagrodzeń - to kryminał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 "Nie od razu Rzym zbudowano" - kto pyta - nie błądzi (nawet ten portal ma to na celu ) Ale nie wszyscy to rozumieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A czy wysługę lat, od której za czas zwolnień chorobowych nie były naliczane składki za czas trwania L4 a była ona wypłacana w pełnej wysokości, należy w druku RP-7 uwzględnić ją całą czy pomniejszyć o tę część, która nie była oskładkowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Pomniejszasz bo nie były podstawą do naliczenia składek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 ja wpisuje w innych i opisuję,że jest to dodatek stażowy wypłacony obok zasiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Podłączę sie pod temat, mianowicie co to za znak należy wpisać w lewym górnym rogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Znak, sygnatura, nr pisma, lp dziennika- zależy co stosujecie u was odnośnie rejestracji pism wychodzących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 aha o to chodzi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Anna piszesz o kryminale jesli karty wynagrodzeń sa nieczytelne a tu tyle firm polikwidowano po kartach nie ma nawet śladu ludzie latami szukaja sprawiedliwości i jakos nie słyszałam aby kogoś zamknęliA jeśli chodzi o przechowywanie 50 lat to czas też robi swoje -zapisy czerwone stosowane przy zmniejszeniach wyblakną, każda osoba moze miec swój sposób prowadzenia kart dlatego nie zawsze jest tak różowoNajbezpiecznej zapytać w ZUS co w tamtych latach było oskładkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi