Kylie Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Gdzie księgujecie opłaty i prowizje bankowe? przykładowo od przelewu Sorbnetnp. na pozostałych kosztach rodzajowych?Drugie pytanie:jeśli przelewam kasę z rachunku bankowego A na rachunek bankowy B, to czy księgowanie na podstawie WB A jest takie:Wn Środki pieniężne w drodzeMa Rachunek bankowy ADopiero jak będę miała rachunek bankowy B, to księguję:Wn Rachunek bankowy BMa Środki pieniężne w drodze?Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackJack Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Gdzie księgujecie opłaty i prowizje bankowe? przykładowo od przelewu Sorbnetnp. na pozostałych kosztach rodzajowych?Drugie pytanie:jeśli przelewam kasę z rachunku bankowego A na rachunek bankowy B, to czy księgowanie na podstawie WB A jest takie:Wn Środki pieniężne w drodzeMa Rachunek bankowy ADwa razy TAK :)Dwa razy tak.Dopiero jak będę miała rachunek bankowy B, to księguję:Wn Rachunek bankowy BMa Środki pieniężne w drodze?Dzięki :-)Dwa razy TAK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opłaty bankowe (np.za prowadzenie rachunku, od przelewów) to usługi obce. Prowizje od kredytów to koszty finansowe.Księgowanie poprzez śr.p. w drodze jest poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackJack Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opłaty bankowe (np.za prowadzenie rachunku, od przelewów) to usługi obce. Prowizje od kredytów to koszty finansowe.Księgowanie poprzez śr.p. w drodze jest poprawne.O cholera! Nie doczytałem dokładnie. Czas odszczekać.Zgadza się. Nie w pozostałe rodzajowe, nie :/Jak uczanik, kuźwa, jak uczniak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylie Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 U nas księgowa tak daje i się zdziwiłam.Na uczelni dawaliśmy na usługi obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackJack Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 U nas księgowa tak daje i się zdziwiłam.Na uczelni dawaliśmy na usługi obce.Posądzam, że jest to dość leciwa Pani.W (niestety muszę to powiedzieć) starej szkole (posądzam, że nie uczono tego nigdzie mimo wszystko), można takie sposób zobaczyć. Ostatanio widziałem w 2001 roku w firmie, która nie była badana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi