Kategorie
Skocz do zawartości

Prowizje bankowe i opłaty

Kylie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie księgujecie opłaty i prowizje bankowe? przykładowo od przelewu Sorbnetnp. na pozostałych kosztach rodzajowych?Drugie pytanie:jeśli przelewam kasę z rachunku bankowego A na rachunek bankowy B, to czy księgowanie na podstawie WB A jest takie:Wn Środki pieniężne w drodzeMa Rachunek bankowy ADopiero jak będę miała rachunek bankowy B, to księguję:Wn Rachunek bankowy BMa Środki pieniężne w drodze?Dzięki :-)

Gdzie księgujecie opłaty i prowizje bankowe? przykładowo od przelewu Sorbnetnp. na pozostałych kosztach rodzajowych?Drugie pytanie:jeśli przelewam kasę z rachunku bankowego A na rachunek bankowy B, to czy księgowanie na podstawie WB A jest takie:Wn Środki pieniężne w drodzeMa Rachunek bankowy ADwa razy TAK :)Dwa razy tak.Dopiero jak będę miała rachunek bankowy B, to księguję:Wn Rachunek bankowy BMa Środki pieniężne w drodze?Dzięki :-)

Dwa razy TAK ;)

Opłaty bankowe (np.za prowadzenie rachunku, od przelewów) to usługi obce. Prowizje od kredytów to koszty finansowe.Księgowanie poprzez śr.p. w drodze jest poprawne.

O cholera! Nie doczytałem dokładnie. Czas odszczekać.Zgadza się. Nie w pozostałe rodzajowe, nie :/Jak uczanik, kuźwa, jak uczniak ;)

U nas księgowa tak daje i się zdziwiłam.Na uczelni dawaliśmy na usługi obce.

Posądzam, że jest to dość leciwa Pani.W (niestety muszę to powiedzieć) starej szkole (posądzam, że nie uczono tego nigdzie mimo wszystko), można takie sposób zobaczyć. Ostatanio widziałem w 2001 roku w firmie, która nie była badana.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...