Kategorie
Skocz do zawartości

Problem z pracodawcą - prosze o pomoc!

Gość Patrycja 32
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patrycja 32
Dzień dobry,Chciałabym Państwa poprosić o pomoc... Jestem zatrudniona os 1.07.2007 na pełnym etacie w aptece na czas nieokreślony . Od poniedziałku do piątku Pracowałam po 7 godz. dziennie oraz w soboty (każdą) po 2 godz. . Po pracy miałam jeździć do drugiej apteki pracować za darmo w ramach pomocy rodzinie. przywozić utargi i dokumenty. urlop był zgłaszany ustnie - nie było wniosków urlopowych. listy płąc też nie było. nie podpisałam - bo nie dostałam oświadczenie o niewypłacaniu świadczenia urlopowego. na L-4 jestem od 11maja. br. Czy oni mogą mi teraz dać wypowiedzenie z tytułu przeciągającego sie zwolnienia chorobowego?? Aha punk apteczny w którym pracowałam został zamknięty i nawet gdybym miała wrócić do pracy to nie wiem gdzie - do głównej apteki? Czy ja mogę uzyskać jakieś pieniądze od nich jeszcze? zwolnienie mam do konca tygodnia i nie wiem co robic. BARDZO PROSZĘ O POMOCPatrycja

Droga partycjo problem to z tobą a nie z pracodawcą

Nic nie wiesz,nie czytasz,nie pytasz..............kto ci ma powiedzić gdzie masz wrócić

"Czy ja mogę uzyskać jakieś pieniądze od nich jeszcze? " a o jakie ci chodzi? 182 dni możesz chorować

Podczas usprawiedliwionej nieobecności, a takim jest zwolnienie lekarskie pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę, możesz chorować max 182 dni. Jeżeli wrócisz do pracy, a pracodawca podejmie decyzję o wypowiedzeniu ci umowy, wówczas obowiązuje cie okres wypowiedzenia 3 miesięcy. Nie wiem o jakie pieniądze ci chodzi, za pierwsze 33 dni w roku za zwolnienie lekarskie płaci pracodawca, więc chyba już dostałaś za zwolnienie, od 34 dnia płaci ZUS (chyba, że zakład pracy jest do tego uprawniony to on wypłaca), za chorobę chyba dostajesz pieniądze? W przypadku rozwiązania umowy o pracę otrzymasz ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypoczynkowy. Nie wiem jak duży jest twój zakład pracy, czy ten punkt, w którym ty pracujesz jest zlikwidowany i pracodawca zorganizuje ci pracę w innym/ innych, czy zwolni z powodu likwidacji stanowiska pracy

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...