Marta1984 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam,Mam fakturę na zakup materiałów. Są na niej pozycje materiałów oraz koszt przesyłki przez kuriera. Moje pytanie: Jak zaksięgować taką fakturę? Czy w KPIR stworzyć dwie pozycje, jedną jako zakup towarów handlowych i materiałów? - 10, a drugą jako koszty uboczne? - 11?Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Tak jak napisałaś jest prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 a można w jednej pozycji zapisać taki zakup. tzn przykładowo :lp. w księdze 60. data zdarzenia 08.10.2012 FV nr 11/2012 opis zdarzenia : zakup materiału i zaksięgować w kol. 10 kwotę za materiał a w kolumnie 11 kwotę za transport. czy to jest błędny zapis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Ale to jest taka sama forma zapisu jak podała Marta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Mój błąd źle zrozumialam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi