Kategorie
Skocz do zawartości

RB-28S a zobowiązania

Gość Gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Pragnę zapytać, czy po sporządzeniu RB-28S np. za m-c VII/12 nadal doksięgowujecie zobowązania które wplynęły już po sprawozdaniu za VII/12 do m-ca lipca, czy są księgowane tak jak ja to robę w następnym miesiacu tj.sierpniu.Z góry dziękuje za odpowiedz.Alfinka

Ja w polityce rachunkowości mam zapis, że księguję do minionego m-ca wszystkie dokumenty zewnętrzne, które wpłyną do jednostki, do dnia 4-go m-ca następnego, po m-cu, za który sporządzam sprawozdanie

Tylko takie księguję.przecież gdybyś księgowała po sporządzeniu sprawozdania do m-ca lipca, wówczas księgi nie odzwierciedlały by stanu ze sprawozdania, a sparawosdanie robisz na podstawie zapisów w księgachDołączona grafika

Witam!Pragnę zapytać, czy po sporządzeniu RB-28S np. za m-c VII/12 nadal doksięgowujecie zobowązania które wplynęły już po sprawozdaniu za VII/12 do m-ca lipca, czy są księgowane tak jak ja to robę w następnym miesiacu tj.sierpniu.Z góry dziękuje za odpowiedz.Alfinka

Przeczytaj co masz zapisane w polityce rachunkowości i tak księguj. Z reguły jest tam zapisane tak jak u Agnieszki że do któregoś dnia kolejnego miesiąca niezależnie czy zobowiązania wykazujesz w sprawozdaniu czy nie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...