Gość Szym Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Stosujecie do księgowania planu i jego zmian w swoich zakładach budżetowych konto pozabilansowe 980??? Czy to tylko dotyczy jednostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jednostki zobowiązane do prowadzenia ksiąg rachunkowych zgodnie z zasadami określonymi w rozporządzeniu Ministra Finansów z dnia 5 lipca 2010 r. w sprawie szczególnych zasad rachunkowości.................. "Plan kont dla jednostek budżetowych i samorządowych zakładów budżetowych" do ww. rozporządzenia.Jeżeli obowiazuje cię załącznik nr 3,do w/w rozporzadzenia no to to powinieneś w/g mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szym Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jestem zakładem budżetowym, więc podlegam pod to rozporzadzenie. Ale sa w nim przeciez konta tylko dla jednostek np. 221 i to jest dokładnie okreslone, tylko dla zakładów np. 131 tez okreslone w np. nazwie. No i nie wiem ... Może ktoś z zakładu sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 konta 980 w zakładzie budżetowym nie stosuje się , Szym ty masz plan do kosztów( rb-30) a nie do wydatków jak w jednostkach budżetowych(rb-28) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szym Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No właśnie tak myślałam . Dzięki Gabi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi