M-ka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Firma otrzymała od innej firmy bony. Następnie przekazała te bony swoim pracownikom. Jak teraz rozwiązać tą sytaucję: kogo i jak opodatkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 jest to przychó pracowników , musisz to opodatkować i ozusować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 najpierw to firma ma przychód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Chyba, że firma przekazujaca przekaze bony prosto do pracowników, a nie do firmy zatrudniajacej ich.Wtedy tylko pracownicy zapłacą podatek i ZUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jaka firma? Przecież to handlowcy dostają imiennie okresloną ilość i kwotę bonów za zrealizowane limity sprzedaży. Przynajmniej u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość al Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Firma otrzymała od innej firmy bony. Następnie przekazała te bony swoim pracownikom. Jak teraz rozwiązać tą sytaucję: kogo i jak opodatkować? Czytaj kilka razy jak nie rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 a to niby do kogo ta uwaga? Przeciez ci napisałam, takie granty sa w naszej firmie standardem , bony na podstawie imiennej listy doliczasz do dochodu pracownika ( u nas jest to najczęściej przy liscie płac) albo robisz listę dodatkowa , opodatkowujesz dochód pracownika i odprowadzasz neleżne składki na ZUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość al Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ida czy ty to juz tak jesteś pewna swej nieomylnosci że nawet nie rozumiesz co inni mają do powiedzenia?uwaga była do ciebie,że przeczytaj uważnie jeszcze raz pytanie!!! Firma przekazała Firmie!!!!!! A nie imiennie pracownikom tej firmy! a jak jest u ciebie to kogo to........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 no to i czekaj sobie na odpowiedzi od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość al Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Widzisz jaka ty jesteś! nawet nie potrafisz się przyznać że nie czytałaś ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Trochę pokory Kochani... zwłaszcza Ci którzy potrzebują przedyskutować swój problem tu na forum.Wracając do tematu... może opisz pytanie precyzyjniej.Za co te bony?Prowizja za sprzedaż, forma reklamy czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jaka firma? Przecież to handlowcy dostają imiennie okresloną ilość i kwotę bonów za zrealizowane limity sprzedaży. Przynajmniej u nas.O tu jest pokora co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Widzisz jaka ty jesteś! nawet nie potrafisz się przyznać że nie czytałaś ze zrozumieniemnapisałam jak to jest rozwiązane w naszej firmie, jeśli masz wątpliwości masz prawo czekac na odpowiedzi innych , nie widzę natomiast najmniejszego powodu abyś mnie obrażał . Twoje pytanie nie jest szczytem precyzji , co widać z wpisów innych osób, więc może sam zastanów się nad swoją umiejętnością przekazywania informacji, zanim zarzucisz komuś brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.Pozdrawiam i NIE czekam na twoją odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 O tu jest pokora co?Moja uwaga skierowana była do wszystkich biorących udział w tej dyskusji.No ale... niektórym ciężko schylić czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 napisałam jak to jest rozwiązane w naszej firmie, jeśli masz wątpliwości masz prawo czekac na odpowiedzi innych , nie widzę natomiast najmniejszego powodu abyś mnie obrażał . Twoje pytanie nie jest szczytem precyzji , co widać z wpisów innych osób, więc może sam zastanów się nad swoją umiejętnością przekazywania informacji, zanim zarzucisz komuś brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.Pozdrawiam i NIE czekam na twoją odpowiedź. Chciałam tylko nieśmiało zwrócić uwagę, że pytanie zadała/ł niejaki/a M-ka natomiast później o niezrozumieniu pisał/a al 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 No i co z ta pokorą Ida???Wykazano ci że pomyliłaś się i pyskówkę urzadząsz nie tej która zadała pytanieAle ty nie, ty milczysz, bo jak to masz się upokorzyć? a przeprosić M-ka to nie łaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M-ka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 no to i czekaj sobie na odpowiedzi od innych.bufonica - do kogo to było co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-ka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Nie rozumiem co Wy tutaj urządzacie - z nudów wchodzicie na forum, żeby móc wirtualnie kogoś poobrażać? Może brakuje Wam odwagi w świecie rzeczywistym - coż kompleksy...Szkoda w ogóle odpowiadać na takie posty - interesują mnie rzeczowe dyskusje! Więc Tobie ida i Tobie Agnieszko dziękuję za szybko odpowiedź na moje pytanie:);):) Zawsze można na Was liczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi