Gość Paulina Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Kochani mam problem z Płatnikiem. Otóż szwankuje nam komputer w firmie i prawdopodobnie będziemy musieli go zmienić na nowy. Postanowiłam więc zrobić kopię zapasowa wszystkich programów, w tym Płatnika niestety.Nikt nie pamiętał hasła do bazy danych, więc stwierdziliśmy, że utworzymy nową- myśleliśmy, że wszystko co mamy w Płatniku zapisze się nam w tej nowej bazie. No i klops… Baza pusta, włączał się kreator nowego płatnika. W ten sposób utraciliśmy wszystkie dokumenty jakie były wysyłane z płatnika od początku jego posiadania. Potem dopiero wpadliśmy na to żeby jakoś odzyskać hasło do starej bazy i udało się. Ale stara baza zawiera dokumenty tylko do końca 2009 roku. Trudno- mamy chociaż tyle, bo reszta nie była zapisana.Mam pytanie w związku z tym- jak ustawić w programie takie „nadpisywanie” bazy danych po każdej operacji w Płatniku? Żeby już nie było takich historii… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi