Gość Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Mam małe pytanko, mamy pracownika, z którym po u. zleceniu podpisaliśmy u. o pracę. Ze zlecenia opłacaliśmy tylko zdrowotną, teraz będą wszystkie składki obowiązywały. Czy ten pracownik w związku z tym, że ma u nas wszystkie składki może ich nieodprowadzać w swojej firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jeżeli pracownik ze stosunku pracy ma odprowadzane składki od minimalnego wynagrodzenia ( 1.500 zł brutto lub więcej )Z DG płaci tylko składkę zdrowotną od kwoty - 2.828,31 za 2012 rok) TJ: 254,55 ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Mirasku a czy przysługiwać mu będzie kwota zmiejszająca podatek? Gdy przedstawił mi wpis do ewidencji, ja nie podawałam mu do podpisu PIT 2, więc ta kwota mu nie przysługuje, tak? Oczywiście jeśli potrąca ją u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Dokładnie tak Jeżeli DG to zawsze kwota zmniejszenia w DG.Ty z wynagrodzenia ze stosunku pracy nie stosujesz kwoty zmniejszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 "Jeżeli DG to zawsze kwota zmniejszenia w DG" - ale tylko jeśli dg opodatkowana wg skali podatkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 "Jeżeli DG to zawsze kwota zmniejszenia w DG" - ale tylko jeśli dg opodatkowana wg skali podatkowej. Bardzo śmieszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi