Gość Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dzisiaj zarejestrowałam pracownika z numerem PESEL i NIP wiem ,że NIP nie powinno być jak to teraz sprostować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Moim zdaniem, korekta danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 może jeszcze ktoś się wypowie? Dzięki Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 a jeżeli korekta danych to na ZZA czy ZIUA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyna30 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 jeżeli korekta NIPu to ZIUA ale nie trzeba tego poprawiać jeżeli pracownik został zgłoszony z NR PESEL dzwoniłam kiedyś do ZUSu i powiedziano mi że to nie jest błąd krytyczny i że system sam sobie wygeneruje co będzie chciał :) <dodam że zgłaszałam w czerwcu> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Dzwoniłam do ZUS i tak jak napisała martyna 30 powiedziano,że nie potrzeba poprawiać system sam sobie wygeneruje co potrzeba.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 żadna korekta , tylko zmiana danych identyfikacyjnych, - ZIUA w trybie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 żadna korekta , tylko zmiana danych identyfikacyjnych, - ZIUA w trybie zmianykorekta danych = zmiana danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 sorry ale tak z czysto semantycznego punktu widzenia: korekty dokonujesz wówczas gdy np. napisałaś w zgłoszeniu błędnie nazwisko np. Kwiatkowski, a facet w rzeczywistości nazywa się Kwieciński . A zmiany dokonujesz jeśli zatrudniona u ciebie pani dajmy na to Wiśniewska wyszła za mąż i zmieniła nazwisko na Kowalska. Korekta to absolutnie nie to samo co zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Oczywiście masz rację Z reguły posługujemy się ( przynajmniej większość ) sformułowaniem " korekta " dokonując zmian. Na dokumencie ZIUA ZUS jest opcja wyboru 1-zmiana 2-korekta W tej konkretnej sytuacji nie ma korekty danych lecz zmiana danych . Słuszna Uwaga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 wolałam to napisac dla osób ,które poczatkuja i byc może czytaja ten wątek, żeby wiedziały kiedy , jaki tryb zastosować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi