Gość Bartłomiej Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam serdecznie,bardzo proszę o pomoc w założeniu działalności. Moja sytuacja wygląda następująco.1. Chciałbym przejść u siebie w pracy na działalność, natomiast nie mogę być vatowcem ( bo to szefom nie pasuje).2. Zakładając firmę chciałbym dostać dotację z PUP.3. Moja firma zaraz po założeniu będzie uczestniczyła w spółce cywilnej, która będzie musiała być Vatowcem4. Bedę z firmą w której pracuje rozliczał się bez fv vat, natomiast w spółce chciałbym rozliczać z Vatem.Czy te założenia są możliwe do zrealizowania?czy może firma nie być Vatowcem a uczestniczyć w spółce Vat?Czy można otrzymać dofinansowanie z PUP i potem uczestniczyć w spółce?Dziękuje za odpowiedziPozdrawiamBartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartłomiej Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dotacja z PUP odpada już się dowiedziałem sam. Albo spółka albo dotacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tu vatowcem byłaby spółka cywilna, ty jako osoba prowadząca dg nie musisz od razu być vatowcem."natomiast w spółce chciałbym rozliczać z Vatem" - co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartłomiej Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Tu vatowcem byłaby spółka cywilna, ty jako osoba prowadząca dg nie musisz od razu być vatowcem."natomiast w spółce chciałbym rozliczać z Vatem" - co masz na myśli ? chciałbym, żeby moja działalność nie była płatnikiem Vatu ( rozliczać się z firmą w której pracuje bez bez Vat) a spółka w której będę uczestniczył powinna być płatnikiem Vat. Jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi