Gość Anna Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Pracownikowi w maju urodziło się dziecko. Dopiero dzisiaj poinformował mnie on o chęci zgłoszenia go do ubezpieczenia. Z jaką datą wypłenić mu ZCNA- aktualną czy podać objęcie ubezpieczeniem od dnia narodzin dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 z datą zgłoszenia przez pracownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na zgłoszenie masz jakiś termin prawda?jaki... zapewne wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 a o jakim terminie właściwie piszesz? Ja zawsze zgłaszam w dniu w którym pracownik zgłosił się do mnie w sprawie ubezpieczenia dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 a o jakim terminie właściwie piszesz? Ja zawsze zgłaszam w dniu w którym pracownik zgłosił się do mnie w sprawie ubezpieczenia dziecka.Ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 no tak , bo nie bardzo rozumiem, nie ma przecież jakoś określonych terminów, przynajmniej ja sobie nie przypominam. Zgłasza się członka rodziny zgodnie z datą prośby pracownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 No ja to miałam na myśli te... " magiczne 7 dni ".Pracownik mi zgłasza , że chce zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego członka rodziny, podaje niezbędne informacje a ja mam 7 dni na zgłoszenie członka rodziny A co? Nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 aaaa, w tym sensie tak , ja co prawda nigdy nie czekam i zgłaszam od razu, z tej prostej przyczyny,żę boję się ,że mi to zwyczajnie w nawale pracy umknie z pamięci . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 no tak tylko, że to dziecko nie było w ogóle ubezpieczone od dnia narodzin (nikt go nie zgłosił wcześniej) pracownikowi przypomniało się dopiero kiedy musiał się udać do NFZ wyrobić dziecku dyskietkę... Czyli mówicie żeby zgłosić z wczorajszą datą- tak jak było zgłoszenie pracownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 niemowlaki nie muszą być zgłoszone do ubezpieczenia zdrowotnego. Zgłaszasz z wczorajszą datą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JOLA Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Mam zgłoszone jednego z pracowników dziecko do ubezp.zdrowotnego już około 5 lat .W dniu dzisiejszym pracownik dostarczył zaswiadczenie że jego syn prcauje na ummowe o pracę od 15.10.2012 .z jaką datą wyrejestrować tego członka rodziny .Czy pracownik powinien napisać jakieś pismo z prośba o wyrejestrowanie swojego syna z ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Pracownik może być ukarany grzywną za niepoinformowanie pracodawcy o konieczności zgłoszenia do ubezpieczenia zdrowotnego lub wyrejestrowania z tego ubezpieczenia członków jego rodziny. Zrób to z data dzisiejszą to pracownik zawalił bo powinien Cie o tym poinformowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi