Gość Ola Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Proszę o pomoc - program naliczał mi wynagrodzenia nauczycieli zatrudnionego w trakcie miesiąca w następujący sposób:zasadnicza dzielona przez ilość dni w miesiącu razy ilość dni nieobecności, powstąłą w ten sposób kwotę odejmował od zasadniczej i ją wypłacał np.nauczyciel mianowany zasadnicza 2550 zatrudniony od 16 marca 2012 r.2550/31x15=1233,87do wypłaty 2550-1238,87 = 1311,13takich nauczycieli miałam 25 czy jest to dobre wyliczenie jeśli nie to prosze doradzić czy należy dokonać im korekty i wyplacić wyrównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chuda Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 kwota potrącenia powinna byc obliczona w nast. sposób:2550/22 (ilość dni roboczych w marcu)x11(ilość dni roboczych od 1 do 15 marca)=1275do wypłaty: 2550-1275=1275 czyli wychodzi że wypłaciłaś za dużo. Ja bym to zostawiła i liczyła że w najblizszym czasie nie będzie rzadnej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
małgorzata Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 prawo.rp.pl/artykul/417987.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chuda Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 do małgorzaty: czy ty liczysz w ten sposób?? Żeby liczyc w ten sposób rzeba by było znać dokładny rozkład zajęć nauczyciela i ile godzin ma do przepracowania w każdym dniu tygodnia danego miesiąca. Czy masz to potwierdzone np. przez dyrektora na piśmie, że z racji zatrudnienia w trakcie miesiąca nie zrealizował danej liczby godzin??? Jak to wygląda w praktyce? Też bym chciała liczyć jak należy ale szczerze mówiąc nie spotkałam się żeby ktoś stosował pensum w takich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
małgorzata Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 U mnie nauczyciele składają na koniec m-ca dokladne rozliczenie zrealizowanych godzin za każdy dzień m-ca, więc teoretycznie możnaby z dokładnością to wyliczyć, w praktyce jednak (jako placówka feryjna) wyliczamy to tak jak podaje Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chuda Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 U nas nauczyciele nie składaja takich rozliczeń. Też jesteśmy placówka feryjną. Ja zawsze przeliczam na dni robocze miesiąca bo jest to sposób bliższy temu co dyktuje rozporządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi