Kategorie
Skocz do zawartości

Obliczenie wynagrodzenia nauczyciela za przepracowaną część miesiąca przy zatrudnieniu

Gość Ola
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc - program naliczał mi wynagrodzenia nauczycieli zatrudnionego w trakcie miesiąca w następujący sposób:zasadnicza dzielona przez ilość dni w miesiącu razy ilość dni nieobecności, powstąłą w ten sposób kwotę odejmował od zasadniczej i ją wypłacał np.nauczyciel mianowany zasadnicza 2550 zatrudniony od 16 marca 2012 r.2550/31x15=1233,87do wypłaty 2550-1238,87 = 1311,13takich nauczycieli miałam 25 czy jest to dobre wyliczenie jeśli nie to prosze doradzić czy należy dokonać im korekty i wyplacić wyrównanie?

kwota potrącenia powinna byc obliczona w nast. sposób:2550/22 (ilość dni roboczych w marcu)x11(ilość dni roboczych od 1 do 15 marca)=1275do wypłaty: 2550-1275=1275 czyli wychodzi że wypłaciłaś za dużo. Ja bym to zostawiła i liczyła że w najblizszym czasie nie będzie rzadnej kontroli.

do małgorzaty: czy ty liczysz w ten sposób?? Żeby liczyc w ten sposób rzeba by było znać dokładny rozkład zajęć nauczyciela i ile godzin ma do przepracowania w każdym dniu tygodnia danego miesiąca. Czy masz to potwierdzone np. przez dyrektora na piśmie, że z racji zatrudnienia w trakcie miesiąca nie zrealizował danej liczby godzin??? Jak to wygląda w praktyce? Też bym chciała liczyć jak należy ale szczerze mówiąc nie spotkałam się żeby ktoś stosował pensum w takich przypadkach.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...