Kategorie
Skocz do zawartości

przerwa 3-miesięczna między umowami

Gość Zielonka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój szef znalazł sposób na to żeby nie dawać umowy na czas nieokreślony. Tzn. ja się z tym nie zgadzam i chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Mianowicie po ustatniu stosunku pracy chce dać pracownikowi umowę zlecenie na 3 miesiące a następnie znowu umowę na czas określony.

palant i tyle,każdy sąd pracy uzna że było to pozorne zatrudnienie na umowę cywilno prawną w celu obejścia prawa

na tym forum staramy sie być ok, nie używamy żadnych obraźliwych słów personalnie. Następnym razem zgłoszę do Admina i zostaniesz skasowany, więc uważaj

Wpisze inne zadania do umowy - zlecenia i będzie chroniony. A w sumie to wystarczy dać na miesiąc, u nas się tak robi...Dołączona grafika

Ale z innej strony pomyśl, czy jesteś gotowy odejść z pracy tylko dlatego, że szef nie chce Ci dać umowy na czas nieokreślony ? Nie znam Cię, nie wiem jaka jest Twoja sytuacja i nie chcę oceniać, ale rozważ to sam, albo z rodziną, czy na pewno postawisz się do tego stopnia szefowi aby nie podpisać takiej umowy ? Nie chcę też oceniać Twojego szefa, ani go bronić ani atakować. Sama też bym wolała mieć umowę na czas nieokreślony, ale mam kolejną na określony...

Jeśli łatwo Ci będzie znaleźć inną pracę to się stawiaj, jak nie - to podpisz zlecenie i szukaj w międzyczasie nowej lepszej pracy. Jak znajdziesz - szybciej będziesz mógł odejść z umowy zlecenia ( natychmiast )! Zrobisz w konia szefa ! Ale pracuj dokąd nie znajdziesz innej.

• 1 miesiąc temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...