Gość EWA Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam,Mam pytanie:Jeżeli do firmy kilka m-cy temu przyszło zajęcie komornicze pracownika, ale nie dokonywaliśmy zajęcia wynagrodzenia bo pracownik zarbiał i nadal zarabia najniższą krajową tj 1111,86 netto, pracnowik zakończył pracę w naszej firmie i robie mu świadwecto pracy czy w pkt 5 mam obowiązek wpisać informacje o zajęciu komorniczym?? jeżeli tak to co dokładnie nalezy tam zamieścić.Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Tak, masz obowiązek wpisać - oznaczenie komornika (Komornik Sądowy przy Sądzie w.... Imię i nazwisko komornika, adres kancelarii),sygnaturę akt oraz wysokość potraconych kwot - w Twoim przypadku 0 zł.Dodatkowo musisz poinformować komornika o tym, że pracownik został zwolniony. Jeśli znasz nowe miejsce jego pracy - również masz obowiązek przekazać je komornikowi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 ~Sua a w przypadku, gdy pracownikowi kończy się umowa o pracę i będzie podpisana następna umowa - wówczas komornika informować oczywiście nei trzeba? a w świad.pracy wpisuję te inf., jakie podałaś powyżej, tak?(nie wpisuje się kwoty zajęcia? tylko sumę potrąconego wynagrodzenia?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Eni - dokładnie tak. Kiedy podpisuję kolejną umowę - nie informuję komornika, ale w świadectwie umieszczam informację o zajęciu, ponieważ na dzień jego sporządzenia pracownik miał zajęte wynagrodzenie. Podaję też wysokość potrąconych kwot.(Zdarzało się również, że pracownik zwolniony np. 30.06 otrzymywał w tym dniu świadectwo pracy a ponieważ wypłaty mam na 10go - to po wypłacie robiłam korektę świadectwa z uwagi na to, że wysokość potrąconych kwot po wypłacie wynagrodzenia za ostatni miesiąc uległa zmianie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 dzięki Sua :-)to będzie moje pierwsze świad.pracy " z komornikiem"... :)rozumiem, że w pkcie 5 świad.pracy w pierwszych 2 wersach wpisuję dane komornika +sygnatura sprawya w 3 wersie samą potrąconą kwotę? (bez dopisku, że to "wysokość potrąconych kwot"?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Dokładnie tak Komornicy to mój "konik" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 dzięki :)miłego dnia życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Piąteczek! Wzajemnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 oj, piąteczek :)a ja mam "huk roboty" w pracy - a do tego w domu "drobny" remoncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 a czy jeśli w ciągu zatrudnienia pracownik miał zajęcie komornicze, które jest już uregulowane to tez nalezy zamieścić informacje w świadectwie pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Zajęcia już nie ma więc i powodów do zamieszczania info nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 dziekuje za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 co oznacza na swiadectwie pracy inf o zajęciach wolne od zajec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraktax Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Wynagrodzenie nie jest obciążone zajęciami komorniczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 czy poborce podatkowego - urzad skarbowy- traktowac jak komornika i wpisywac w swiadectwie pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nie on jest organem egzekucyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angelika Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 jak wpisać do programu zajęcie komornicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam,jeśli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, to proszę o odpowiedź. Czy w świadectwie pracy w punkcie poświęconym zajęciom wynagrodzeń wpisuję nazwę komornika, z którym pracownik zawarł "układ ratalny". Nie były z wynagrodzenia za pracę dokonywane potrącenia, tylko pracownik we własnym zakresie dokonywał wpłat?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorka Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam,jeśli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, to proszę o odpowiedź. Czy w świadectwie pracy w punkcie poświęconym zajęciom wynagrodzeń wpisuję nazwę komornika, z którym pracownik zawarł "układ ratalny". Nie były z wynagrodzenia za pracę dokonywane potrącenia, tylko pracownik we własnym zakresie dokonywał wpłat?Z góry dziękuję za pomoc. Jeżeli nie ma zajęcia wynagrodzenia, to nie ma czego wpisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi