Gość Malina Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam,Nie mam jeszcze dużego doświadczenia w kadrach, dlatego liczę na Wasza pomoc.Uczono mnie, że muszę dac pracownikowi 14 dni urlopu w ciągłości. Pracownica zapytała, czy może iść na urlop w czasie postoju na tydzień(mamy przymusowy postój tygodniowy), a drugi tydzien wziąć we wrześniu. Czy na jej prośbę mogę tak dac jej urlop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malina Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Bardzo prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zołza Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Nie widzę przeszkód, jeśli pracodawca i pracownik są zgodni co do takiego terminu wykorzystania urlopu, choć kodeks pracy wyraźnie mówi, o wykorzystaniu jednej części urlopu jako 14 dniowej. Pamiętaj o "gruszy" być może macie zapis, że musi być urlop o długości np. 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 pozwolicie, że "podepnę" się pod temat ze swoim pyt. :)otóż - pracownik uzyskał prawo do 26 dni urlopu w roku w m-cu 06/2012. Teraz (18.08.2012) kończy mu się umowa o pracę. Pyt. brzmi - ile urlopu w 2012r. powinniśmy mu udzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 I - V z puli 20 dni = 9 dnia VI - VIII? czy należy policzyć proporcjonalnie "nową pulę" za VI - VIII? czyli 7 dni?? (razem byłoby 16 dni / 128 godz. - inf. w świad. pracy) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 czy może za cały rok należy policzyć z puli 26 dni - czyli do wykorzystania (i wpisania w świad.pracy) byłoby 18 dni/144 godz.)??z góry ślicznie dziękuję za pomoc :-)PS-mam takie urwanie głowy ostatnio, że już niczego nie jestem pewna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 obecnie wyliczasz proporcjonalnie z wymiaru 26 dni za casły okres zatrudnienia- 26x8/12= 18 dni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag666 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ja tez sie podepne tutaj ze swoim pytaniem,pracownik wzial urlop od 6 08 do 19 08.w kp jest ze jedna czesc urlopu to nieprzerwany urlop 14 dni,ale w tych dniach wypada swieto,wiec wszytsko jest okej,bo jest zapis w kp ze rowniez swieta dni wolne od pracy itp wliczaja sie w to,wiec ma zalicozny ten urlop jako ten 14-dniowy poimimo ze jest swieto 15 sierpnia?dobrze to zrozumialam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 14 dni kalendarzowych, a więc z sobotami, niedzielami, świętami. W tym przypadku jest 14 kalendarzowych i 9 roboczych w tym czasie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zołza Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Tak, dobrze zrozumiałaś. ! Ma mieć 14 dni kalendarzowych wolnych od pracy, czyli ze świętami i niedzielami i innymi dniami wolnymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 dzięki ida :)czyli na świad. pracy napiszę, że wykorzystał 18 dni/144 godz. (+ porozumienie oczywiście) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi