Gość gość Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 pracownik kończy nocny dyżur o 6 rano w poniedziałek i idzie na urlop. Czy urlop należy mu liczyć do poniedziałku czy od wtorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 urlop liczymy za dni, które są dla pracownika dniami roboczymi, a więc pewnie w tym przypadku od wtorku, skoro w poniedziałek pracował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 pracował w sobote 12-18 i w niedzile 22-6 i nie wiem co z poniedziałkiem urlop czy wolne po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 skoro miał wolne z racji pracy zmianowej, to urlop od wtorku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 przepraszam że tak drąże ale ja tez uważma ze od wtorku natomiast dyrekcja twierdzi ze od poniedzialku. Tłumaczy, że dyżur skończony w pon o 6 rano zaliczamy do niedzieli a pon to normalny dzień pracy wiec jesli rozpoczyna urlop to nalezy udzielić go juz od poniedzialku, a ja zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 liczysz tak jak pisze dorris. skoro rozpoczął pracę w niedziele o 22 to doba pracownicza kończy się w poniedziałek o 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 sorry ale zupełnie się z tym nie zgadzam. Urlop należy policzyć od poniedziałku. Wg. definicji kodeksowej niedziela liczy się od 6.00 w tym dzniu do 6.00 dnia następnego - art 151 9 par 1 k.p. , więc ten konkretny pracownik pracował w niedzielę i idzie na urlop od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 tak jak pisze doriss, urlop udzielamy na dni robocze. Pracę zmianową i przez wszystkie dni tygodnia nalezy zaplanować, czyli sporządzić harmonogram czasu pracy na dany miesiąc czy okres rozliczeniowy. Jeżeli pracownik pracował w sobotę i niedzielę, to na pewno poniedziałek został zaplanowany jako dzień wolny i na ten dzień nie udzielamy urlopu tylko należy liczyć od dnia roboczego wg ułożonego grafiku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 no tak jak pisze nasz gość_gość, to raczej wygląda ,że tam nie ma żadnego harmonogramu, bo wtedy nie byłoby przeciez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 mnie nie wygląda, że nie ma harmonogramu...raczej nie był wzywany awaryjnie, skoro pada słowo "dyżur" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mml Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Nie wyobrażam sobie pracy w takim systemie bez grafiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi