Kategorie
Skocz do zawartości

Korekta wynagrodzenia

Gość Natalia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Dołączona grafika

Kadrowa popełniła błąd i za lipiec otrzymałam mniejsze wynagrodzenie. Stwierdziła, że kwotę tą doliczy mi do wygrodzenia za sierpień. Moje pytanie jest następujące: czy powinna oddać przysługującą mi kwotę za lipiec wraz z odsetkami ?

Z góry dziękuję za odpowiedź Dołączona grafika

Chodzi o kwotę 80 zł netto przy dochodach 1380 zł netto. Naturalnie różnicę zauważyłam od razu po otrzymaniu wynagrodzenia na konto i od razu powiadomiłam o tym kadrową. Ona jednak postanowiła tak jak napisałam powyżej. Nie ukrywam, że dla mnie też to była niezrozumiała decyzja... Sądziłam bowiem, ze błąd będzie skorygowany jak najszybciej... No cóż pracuję w miejscu gdzie czasem trzeba pewne rzeczy przemilczeć, lub decyzje przyjąć do wiadomości i na tym poprzestać, bo w przeciwnym razie można sobie mocno zaszkodzić, nawet jeżeli racja jest po stronie pracownika :/

Napiszcie proszę jaką kwotę odsetek powinnam otrzymać. Wynagrodzenie otrzymuję 10 dnia każdego m-ca.

Bardzo Wam dziękuję, że zechciałyście się wypowiedzieć w mojej sprawie Dołączona grafika

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...