Gość Natalia Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam Kadrowa popełniła błąd i za lipiec otrzymałam mniejsze wynagrodzenie. Stwierdziła, że kwotę tą doliczy mi do wygrodzenia za sierpień. Moje pytanie jest następujące: czy powinna oddać przysługującą mi kwotę za lipiec wraz z odsetkami ?Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Tak powinno być, ale......czy kwota jest aż tak znacząca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Uważam, że wynagrodzenie takie powinno zostać wyplacone bezzwłocznie, po zauważaniu błędu i z odsetkami, bo przecież jest nieterminowo wypłacone. I tak też robię jeśli zdarzy się jakiś błąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Chodzi o kwotę 80 zł netto przy dochodach 1380 zł netto. Naturalnie różnicę zauważyłam od razu po otrzymaniu wynagrodzenia na konto i od razu powiadomiłam o tym kadrową. Ona jednak postanowiła tak jak napisałam powyżej. Nie ukrywam, że dla mnie też to była niezrozumiała decyzja... Sądziłam bowiem, ze błąd będzie skorygowany jak najszybciej... No cóż pracuję w miejscu gdzie czasem trzeba pewne rzeczy przemilczeć, lub decyzje przyjąć do wiadomości i na tym poprzestać, bo w przeciwnym razie można sobie mocno zaszkodzić, nawet jeżeli racja jest po stronie pracownika :/Napiszcie proszę jaką kwotę odsetek powinnam otrzymać. Wynagrodzenie otrzymuję 10 dnia każdego m-ca.Bardzo Wam dziękuję, że zechciałyście się wypowiedzieć w mojej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kwota odsetek ustawowych (13%) od wartości 80 zł to 0,85 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dziękuję Dorota Rozumiem, że 0,85 zł x 31 dni, ponieważ otrzymam brakującą kwotę po 31 dniach. Czyli powinnam dostać dodatkowo ok. 26 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ta kwota 0,85 zł policzona jest już za 31 dni.Fajnie by było za miesiąc od kwoty 80 zł dostać 26 zł odsetek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Najlepiej by było jakby pracodawcy wypłacali w terminie i tyle ile powinni. Fakt mi też ta kwota 26 zł wydawała się za duża ha ha , teraz mam jasność sytuacji. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi