Kategorie
Skocz do zawartości

godziny ponadwymiarowe dla nauczycieli

ania123456
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WitamProszę o pomocJa rozliczam płace poradni psych.pedag, jest to placówka nieseryjna, poprzednia księgowa wypłacała im świadczenie urlopowe w sierpniu w całości czyli za 35 dni urlopu chociaż oni tego nie wykorzystywali w całości w wakacjeW tym roku w lipcu wszyscy n-le wykorzystali 12 dni urlopu a w sierpniu 8 dni urlopu, a resztę wykorzystają w trakcie roku szkolnegoMój mecenas w firmie powiedział że nie mogę wypłacić im za 35 dni w sierpniu tak jak to było w poprzednich latach, tylko mam im wypłacić za faktycznie wykorzystany urlop czyli za 12 w lipcu i 8 dni w sierpniu, a w trakcie roku szkolnego to mam im wypłacać za każdy dzień który wezmą pojedynczy???Chodzi mi dokładnie żeby ktoś mi podał jakiś przepis czy rozporządzenie które mówi o tym w jakim terminie wypłacamy tą średnią z nadgodzin ponadwymiarowych.Bo rozporządzenie do obliczenia ich mam, obliczyłam je tak149/10=14,90 średnia godzin w miesiącu(14,90*39,69)/21=28,16 za dzień urlopu28,16*12 dni urlopu=337,92 do wypłaty za 07/2012Czy właściwie dzielę przez 21??? Bo tak z rozporządzenia wywnioskowałam????Proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...
tak - też liczę do faktycznie wykorzystanego urlopu. Proszę powiedz mi jak rozliczane są u was miesięczne godziny ponadwymiarowe. Moja placówka też jest placówką nieferyjną są to wychowawcy Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii pensum 26 - jak ustalacie należy tym nauczycielom rozliczać ponadwymiarowe jeśli przepracuje więcej niż miesiącznie tj. 26x 4,16 = 108? Ci nauczyciele pracują na różne zmiany i tygodnowo ciężko jest im rozliczać. jak prawidłowo to robić?

u mnie nauczyciele mają 20 godzin20*4,16=83,20 ale zaokrąglam do 83Mają zasadnicze i dadatek za warunki trudne 10 %Więc np zasadnicze 2550 + 255 war. trudne = 2805,002805,00:83=33,80 za 1 godzinę ponadwymiarową mu wychodziMnożę 33,80* ilość godzin ponadwymiarowych w danym miesiącunie wiem czy o to ci chodziło, ale odezwij się, to może będę mogła ci pomócbo też nie ukrywam że mam kilka pytańpozdrawiam

ponawymiarowe wypłacam na koniec miesiąca z dodatkiem trudnościowym . Mam problem z określeniem ponadwymiarowych dlatego ponieważ są to wychowawcy którzy mają nocne zmiany i różnie przypada im dyżur w tygodniu dlatego nie wiem czy dobrze jest rozliczany miesięczny czas pracy, i tak np. jeśli w miesiącu:- jednego tygodnia wypracuje np 22 godz.- drugiego tygodnia 30- trzeciego tygodnia 25- czwartego27wówczas rozliczam miesięcznie 26x4 tygodnie powinien przepracować104 godziny i przez te cztery tygodnie faktycznie tyle wypracował więc nie wyplacam mu za godziny ponadwymiarowe nic.

Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 stycznia 2005 r. mówi o tym $2 pkt. 2, że tygodni w miesiącu jest 4,16 a nie 4 tak jak ty liczysz,Ja bym policzyła 4,16 *26 =108Np zasadnicze 2246 :108=20,80 za godzinę dla nauczyciela kontraktowego, chyba ze ma dodatek za warunki trudne to zasadnicze + war. trudne podzielić na 108Wtedy wyjdzie ci stawka za godzinę ponadwymiarową nauczycielaA kadry powinny ci dać zestawienie godzin ponadwymiarowych , które wypracował nauczyciel w danym misiącu i na podstawie pisma od nich liczysz liczbę godzin razy stawka, u nas mamy zapis w regulaminie że wypłacamy po przepracowanym miesiącu więc wypłacam 01.09.2012 za godziny wypracowane w sierpniu.A ja ponawiam swoje pytanie jak liczyć średnią urlopową z godzin ponadwymiarowych, czy płacić im w każdym miesiącu za faktycznie przepracowany urlop, czy w sierpniu za 35 dni na raz pomimo tego że go nie wykorzystali w tej placówce nieferyjnej?Pomóżcie

Dzięki ala za pomoc

a mam jeszcze pytanie, jak im płacę za urlop za sierpień za 8 dni to czy sumuję godziny ponadwymiarowe z m-cy od września 2011 do lipca 2012 (bo w lipcu też mieli kilka godzin ponadwymiarowych) czyli suma wyjdzie z tych godzin powiedzmy 150:11m-cy =13,64 i dzielię przez 11 m-cy wtedy tak?????

a jak mój nauczyciel będzie miał urlop we wrześniu 2012 kilka dni, to wtedy wcale mu nie wypłacam średniej z nadgodzin bo to jest początek roku szkolnego i nie mam z czego mu tej średniej wyliczyć, czy tak????? pomóż mi ala i odpowiedz...

z góry dziękujęDołączona grafika

a jak we wrześniu ma tam np 5 godzin ponadwymiarowych i w październiku idzie na kilka dni urlopu to jego średnią z nadgodzin będzie te 5 godzin które wypracował we wrześniu???? proszę o odpowiedź na moje 3 pytania i dziękuję z góry

do tej pory nie liczyłam wcale urlopów nauczycieli placówek nieferyjnych ani żadnych nauczycieliPoradnię dostaliśmy dopiero od niedawna, od pół roku ją rozliczamy właściwiea poprzednia księgowa jak pisałam wcześniej wypłacała w sierpniu za całe 35 dni urlopu pomimo tego że n-le wcale tego urlopu nie wykorzystywali,więc dlaczego pytam jak policzyć im średnią urlopową z godz. ponadwymiarowych w m-cu wrześniu 2012 , czy wcale im nie wypłacać, bo z czego im tę średnią wyliczyć we wrześniu, jak wg rozporządzenia to liczy się średnią z miesięcy roku szkolnego, a wrzesień to pierwszy miesiąc roku szkolnego, więc wcale im się nie należy średnia urlopowa za wrzesień gdyby oczywiście jakiś nauczyciel szedł na urlop we wrześniu , PRAWDA??? Czy dobrze to rozumiem??????

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...