Karolina_sk Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Co ile czasu w jst potrzebne jest zaświadczenie o nie karalności? Czy jest wogóle teraz jakiś okres ważności? Czy pracodawca sam gdy ma wątpliwość to występuje z wnioskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie słyszałam zeby takie zaświadczenie (kiedy raz złozyliśmy) miało się powtarzać i miało okresy waznosci, to nie badania okresoweJesli pracujesz, a pracodawca ma wątpliwości to sam występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgodnie z obowiązującym prawem informacja z KRK nie ma określonego terminu ważności. Informacja potwierdza fakt nie karania za przestępstwo umyślne na dzień jej wydania. Terminu ważności informacji o niekaralności nie zawiera u.k.r.k. ani k.p.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Spotkałam się z tym, że niektóre instytucje wymagały zaświadczenie w wyniku naboru i z tym ,że zaświadczenie jest ważne przez sześć miesięcy podstawy prawnej póki co terminu ważności nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi