doora Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, zawarliśmy umowę zlecenie z człowiekiem prowadzącym działalność gospodarczą ( z tego tytułu podlega składkom ZUS)Zlecenie pokrywa się z przedmiotem jego działalności (usługi logistyczne) Wiem, że u mnie nie będzie podlegał już składkom ZUS, ale co z rachunkami od niego?On jest płatnikiem VAT, ale czy z tytułu umowy zlecenia będzie wystawiał fakturę?Czy typowy rachunek i mam mu odprowadzić podatek PIT-4 ?? pomocy, bo on też nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxx Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 nie może wykonywać zlecenia na to co ma w działalności, powinien świadczyć usługę zgodnie z działalnością i wystawić za to fakturę jak jest vatowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doora Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 hmm, dzięki, takie miałam podejrzenia, ale szef "wie" lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi