Gość Nolimit Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 WitamMam pytanie dotyczace amortyzacji Mianowicie - mam myjnie samoobsluowa typu www.ehrle.pl i mam pytanie jak mozna ja amortyzowac? Jak najszybciej?Ksiegowa mi cos mowila ze to nie mozna amortyzowac jako maszyne (jak np komputer co sie zuzywa dosc szybko albo nawet chociazby samochod - ktory dluzej ale jednak mozna amortyzowac dosc duzy %) tylko mam amortyzowac jako BUDYNEK. To chyban ie mozliwe? To nie jest zaden budynek tylko konstrukcja stalowa, pare puszek itd. Zywotnosc takiej myjni max 15 lat (?) wiec jak mozna to amortyzowac jako budynek...Ksiegowa sie myli czy powaznie tak jest? Budynek wiadomo moze stac 100 lat a taka myjnia szybko sie zurzywa. Ksiegowa mowila ze max mge 5 % chyba odliczac...Ktos ma dobre info na ten temat - i czy to prawda co opowiada moja ksiegowa?Prosze o rady. Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi