Admin Księgowość Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Pod koniec miesiąca wypowiedziałem pracownikowi stosunek pracy z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia, obowiązującego ze względu na zakładowy staż pracy tej osoby. Jednocześnie zwolniłem tę osobę z obowiązku świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia (nie chciałem, by zaogniała konflikty, których była źródłem). Pracownik ten zarabia 500 zł stałej podstawy oraz otrzymuje wynagrodzenie zmienne (prowizja). W jaki sposób mam ustalić wysokość wynagrodzenia za miesiąc, w którym pracownik był zwolniony z pracy? Powrót do artykułu: zus[/acronym]-kadry/wynagrodzenia/54125,W-jaki-sposob-obliczamy-wynagrodzenie-za-okres-wypowiedzenia--gdy-pracownik-zostal-zwolniony-z-obowiazku-swiadczenia-pracy.html]W jaki sposób obliczamy wynagrodzenie za okres wypowiedzenia, gdy pracownik został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 na początku tego miesiąca dostałam wypowiedzenie o prace okres wypowiedzenia obejmował od 3 do 18.10.08r zawarte w nim było ze mam w tym czasie przepracować 40 godz, tygodniowo. Dzwoniłam do pracy i pytałam się kiedy mam przyjść pracować lecz oni mnie zbywali i mówili ze zadzwoniła. 19 poszłam po wynagrodzenie i świadectwo pracy a oni za ten okres chcieli mi wypłacić 262zł. moja umowa o prace była na 1126 brutto/0. Nie przyjęłam tych pieniędzy gdyż wydaje mi sie zwe za mało, Co mam robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi