Kategorie
Skocz do zawartości

W jaki sposób obliczamy wynagrodzenie za okres wypowiedzenia, gdy pracownik został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy

Admin Księgowość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec miesiąca wypowiedziałem pracownikowi stosunek pracy z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia, obowiązującego ze względu na zakładowy staż pracy tej osoby. Jednocześnie zwolniłem tę osobę z obowiązku świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia (nie chciałem, by zaogniała konflikty, których była źródłem). Pracownik ten zarabia 500 zł stałej podstawy oraz otrzymuje wynagrodzenie zmienne (prowizja). W jaki sposób mam ustalić wysokość wynagrodzenia za miesiąc, w którym pracownik był zwolniony z pracy? Powrót do artykułu: zus[/acronym]-kadry/wynagrodzenia/54125,W-jaki-sposob-obliczamy-wynagrodzenie-za-okres-wypowiedzenia--gdy-pracownik-zostal-zwolniony-z-obowiazku-swiadczenia-pracy.html]W jaki sposób obliczamy wynagrodzenie za okres wypowiedzenia, gdy pracownik został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy

na początku tego miesiąca dostałam wypowiedzenie o prace okres wypowiedzenia obejmował od 3 do 18.10.08r zawarte w nim było ze mam w tym czasie przepracować 40 godz, tygodniowo. Dzwoniłam do pracy i pytałam się kiedy mam przyjść pracować lecz oni mnie zbywali i mówili ze zadzwoniła. 19 poszłam po wynagrodzenie i świadectwo pracy a oni za ten okres chcieli mi wypłacić 262zł. moja umowa o prace była na 1126 brutto/0. Nie przyjęłam tych pieniędzy gdyż wydaje mi sie zwe za mało, Co mam robi?

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...