Gość Mirka Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam i mam problem , ktory, mam nadzieje, Panie ksiegowe mi pomoga rozwiazac. Chcialabym otworzyc box na hali targowej z ubrankami dzieciecymi. sklep , w ktorym bym to kupowala nie wystawia faktur. jest to ogromny sklep z tanimi ubrankami. nie wystawia faktur, gdyz nie chce zeby ktos inny handlowal ich towarem. Dodam jeszcze, ze sklep jest po za granicami kraju ale w Uni.Mam zwykly paragon z kasy. Pani ksiegowa powiedziala mi, ze to jest tak zwana podsprzedaz, czyli moge sie rozliczac ze skarbówka od calosci dochodow , czyli nie moge sumy za ktora zakupilam towar odliczyc sobie od podatku. Upewnijcie mnie Panie i Panowie, ze jak przyjdzie do mnie kontrola skarbowa, to jak pokaze wszystkie paragony ze sklepu odpowiadajace towarowi w moim sklepie i ksiazke dochodow, to bedzie ok? I jaki podatek sie wtedy placi? Jaki procent. dziekuje za wszystkie odpowiedzi, kazda jest pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi