Kategorie
Skocz do zawartości

naprawiamy bałagan w firmie

Gość anka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witamdostałam pracę w małej ( PKPiR, nie vatowiec), ale szybko rozwijającej się firmie, problem polega na tym że wcześniej wszystkim zajmowal się sam szef, i szczerze mówiąc, ma tam niezły bajzel:(, do tego ja sama jestem raczej początkującą księgową i zastanawiam się jak mam sobie z tym wszystkim poradzić, na dzień dzisiejszy zauważyam np że w ogóle nie była prowadzona ewidencją wyposażenia, a np do ewidencji środków trwałych wprowadzono tylko rzeczy które kosztowały ponad 3500 tys, natomiast nie ma tam tych które kosztowały mniej, ale ich okres użytkowania przekracza zdecydowanie rok, nie ma też programów komputerowych, zakupionych zresztą około roku temu. zastanawia mnie też czy sprzęty typu łóżka elektryczne, czy jakieś pompy infuzyjne (koszt poniżej 3500 ale użytkowanie na pewno powyżej roku) (zakład jest prywatną przychodnio i posiada kilkanaście takich łóżek, nie mówiąc o innym sprzęcie) powinny być wprowadzone do ewidencji środków trwałych czy raczej jako wyposażenie. szczerze mówiąc jestem trochę przerażona tym wszystkim, a nie zna ktoś może jakiejś dobrej książki pt "jak zaprowadzić w firmie porządek w księgowości" albo jak prowadzić firmę od podstaw" :)dzięki z góry za jakieś sugestieAnka

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...