Admin Księgowość Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Od najbogatszych Polaków, z III grupy, którzy w 2008 r. stanowili zaledwie 1,4 proc. podatników, fiskusowi udało się ściągnąć prawie jedną czwartą wszystkich wpływów z ubiegłorocznego PIT - wynika z opublikowanej przez Ministerstwo Finansów statystyki. Powrót do artykułu: 1,4 proc. podatników zapewniło 24,51 proc. wpływów z PIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruiz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie wiedziałem, że zarabiając 12 tys. brutto zaliczam się do nielicznej jak widać grupy najbogatszych Polaków. Szkoda tylko, że tak ogromna część mojego "bogactwa" idzie na podatki i różnego rodzaju składki. O ile w rozdysponowywaniu moich podatków nie do końca czułbym się kompetentny, to już o to co idzie na składki potrafiłbym sam zadbać i zadecydować na co przeznaczyć te pieniądze. Zwłaszcza, że tak naprawdę nie korzystam z publicznej służby zdrowia, a rocznie odprowadzam na nią naprawdę sporą część zarobionych przeze mnie pieniędzy. Dostęp do szerokiego pakietu usług medycznych i różnego rodzaju badań mam w Centrum Damiana dzięki firmie, w której pracuję, a w razie poważnych chorób i potrzeby przebywania w szpitalu ubezpieczyłem się w Commercial Union, obecnie nazywającym się Aviva. Czy mogę liczyć kiedyś na reformę służby zdrowia, która to uwzględni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi