Kategorie
Skocz do zawartości

przyjęcie do używania systemu informatycznego

Gość citrix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Spółka jest w trakcie wdrożenia systemu ERP. System składa się z kilku modułów, które są wdrażane w dłuższym okresie czasu. Każdy etap kończy się osobnym protokołem odbioru. Cały system i wszystkie jego moduły 1 stycznia został uruchomiony i działa w swojej zasadniczej części. Spełnia zatem warunki przydatności do gospodarczego wykorzystania i mógłby już być przyjęty do używania. Tylko niektóre z zaawansowanych funkcji w poszczególnych modułach nie do końca działają. To ma być ostatni, trzeci etap wdrożenia systemu. Do tej pory spółka posiada tylko f-ry zakupu licencji i sprzętu a nie zostały wystawione f-ry za samo wdrożenie. I moje pytanie jest takie, kiedy rozpocząć amortyzację systemu? Czy czekać do końca wdrożenia, kiedy wszystkie etapy będą zakończone? Czy może już w tej chwili przyjąć system do używania skoro spełnia kryteria updop, mimo że brakuje znacznej części zaewidencjonowanych na niego nakładów a resztę wrzucić bezpośrednio w koszty lub uznać to jako osobne WNiP i każdy zakończony etap amortyzować osobno? Bo podwyższyć wartości WNiP nie można. Dodam jeszcze, że ze względu na problemy z firmą wdrażającą data końca wdrożenia jest nieznana a zbliża się koniec roku i wypadałoby coś z tą dużą pozycja bilansową zrobić. I stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...