Gość KZ Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Nie jestem VAT /gdzieś za niecałe 2m-ce będę/. Kupuje puste kartridże, napelniam je tuszem i sprzedaję jako napełnione do drukarek. Przekroczyłam próg 40tyś, jednakże w tym mam sprzedaż na rzecz osób prowadzących działalność, więc jeszcze nie musze mieć kasy. No właśnie. Znalazłam artukuł, że powinnam prowadzić w tym przypadku kasę fiskalną /gdy przekrocze próg/. Ale towary te sprzedaję w systemie wysyłkowej /i taką mam wpisaną w rejestr działalność/ za pośrednictwem poczty. I włąśnie rozporządzenie MF z 19.12.08 część II,poz. 37 i 38 mówi, że taka sprzedaż jest zwolniona z kas (mam dowody wpłat na r-k bankowy za sprzedany towar)/nie dotyczy podatników, którzy rozpoczęli ewidencję tych usług przed 1.01.09. Gubię się w tych przepisach, nie umiem ich interpretować, a panie z mojego US mówią zę nie muszę mieć. Działalność rozpoczęłam w tamtym roku. Bardzo prosze o pomoc i gdzie mam szukać tych przepisów.Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi