Gość Gerwazy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 likwidacja środka trwałego (zagęszczarka gruntu) - pilneNiech mi ktoś podpowie... Czy przy likwidacji zagęszczarki gruntu koniecznie muszę pisać protokół likwidacji środka trwałego, czy wystarczy, że ktoś z warsztatu np. samochodowego poświadczy, o tym , że remont tej maszyny przewyższa jej wartość. Jak to później dobrze zaksięgować, żeby USkarbowy się nie czepiał.I jeszcze jedno, jeśli już ma to ktoś poświadczyć, to czy wystarczy, ze zrobi to jeden z moich pracowników.Mam zamiar oddać ją na złom. Pytałem jaka treść ma być na fakturze, odpowiedzieli: zło stalowy gruby, czy coś takiego...Skąd więc będzie wiadomo (dla US), że ten jakiś złom to właśnie moja zagęszczarka...?Może tutaj mi ktoś pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HighIT Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Wystarczy poświadczenie. W razie wątpliwości możesz zasięgnąć informacji w temacie pod tym adresem http://www.ponako.pl/zageszczarki-gruntu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi