Kategorie
Skocz do zawartości

potącenia z ekwiwalentu po rozwiązaniu umowy o pracę

Gość mistrust
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie potrącenia należności za ekwiwalent urlopowy w następującej sytuacji: z dniem 30 czerwca wygasła moja umowa o pracę (za porozumieniem stron z uwzględnieniem miesięcznego okresu wypowiedzenia). W dnaich 12 - 16 maja byłam na zwolnieniu lekarskim, za które zaświadczenie dostarczyłam pracodawcy w przepisowym terminie 7 dni. Za miesiąc maj (ostatniego dnia miesiąca)otrzymałam pełne wynagrodzenie za pracę (bez potrącenia z tytułu nieprzepracowanych dni). Od 6 czerwca do końca miesiąca byłam na zwolnieniu lekarskim (było to oddzielne, kolejne zwolnienie), za które zaświadczenie również dostarczyłam pracodawcy w przepisowym terminie 7 dni. Za miesiąc czerwiec (ostatniego dnia czerwca)otrzymałam pełne wynagrodzenie za pracę (bez potrącenia z tytułu nieprzepracowanych dni). Ekwiwalent za urlop został mi wypłacony 17 lipca z potrąceniem nieprzepracowanych dni w związku ze zwolnieniem lekarskim w miesiącu czerwcu, jak również z potrąceniem dni nieprzepracowanych w maju. Czy pracodawca ma prawo dokonywania odliczeń z ekwiwalentu urlopowego bez mojej zgody ?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...