Kategorie
Skocz do zawartości

uproszczony rachunek zysków dla banku

Gość sebek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przy sporządzaniu uproszczonego rachunku zysków dla banku w oparciu o rozliczenie roczne sprawa jest jasna (mam pozycję A, B i C; wyliczam jedynie pozycję B.1).A jak wygląda sporządzenie rachunku zysków w ciągu roku w oparciu o wydruk z podatkowej księgi przychodów i rozchodów)?Program drukuje: a) SPRZEDAŻ = wiadomo przychody = A:( WYDATKI - ? wpisać jako koszty uzyskania (B) czy jako wydatki ogółem (B.1.)?Firma ma dodatnie saldo zmiany zapasów, gdyż były znaczne zakupy. Zależnie od wpisania WYDATKÓW wychodzi więc albo strata albo zysk.Program drukuje stratę. By wyszła strata WYDATKI trzeba ująć jako B - koszty uzyskania.Ale jak wiadomo strata ta uwzględnia saldo zmiany zapasów.Jak więc prawidłowo ująć WYDATKI ?A. Przychody ogółemB. Koszty uzyskania przychodu (B.1-B.2) B.1. Wydatki ogółem B.2. Saldo zmiany zapasów (b-a) a. zapas początkowy b. zapas końcowyC. Wynik na działalności (A-B)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...