Kategorie
Skocz do zawartości

hosting strony internetowej

Gość beata
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 lat później...
  • 2 miesiące temu...

Potrzebuję hostingu do strony z galerią zdjęć, zdjęcia będą w pełnej rozdzielczości, jeden plik ma 3-5MB, a pojedyncza galeria (dodawana zazwyczaj co dwa tygodnie) przeważnie 10-20 zdjęć. W związku z tym powinien być chyba w miarę duży transfer. Ceny konkretnej nie podaję, bo w ogóle nie wiem jaki powinien być ten transfer.

Co sądzicie o hostingach od "znanych" firm takich jak nazwa.pl, home.pl czy 1&1?

Na razie korzystam ze strony na Facebooku, według mnie to bardzo dobry sposób - ciągła interakcja z widzami, problem w tym, że nie ma możliwości zmiany wyglądu galerii itp.

Tak jak wspomniał przedmówca, ten zakres zasług podchodzi pod  6311Z, czyli przetwarzanie danych; zarządzanie stronami internetowymi (hosting) i podobną działalność. Tak jest to ujęte i myślę, że wyczerpuje to temat usług hostingowych. Jeśli chodzi o to co oznaczają usługo hostingowe to odnosi się to głównie do usług takich jak, takie jak: utrzymanie serwerów www, usługi przesyłania strumieniowego lub oferowania hostingu do wykonywania aplikacji, świadczenie usług aplikacyjnych, dostarczanie klientom urządzeń głównego komputera ze współdzieleniem czasu.

• 2 tygodnie później...

Nie bierz usługi od znanej firmy. Za kilka razy mniej masz dobre konta, np. w Hekko. Prowadzę tak kilka serwisów, nie ma z nimi żadnych problemów, działają jak należy. Największy plus - szybkość działania i jakość. Do tego porządny support. Tego w dużych firmach nie uraczysz.

• 1 miesiąc temu...
Gość Marcik Krzeczkowski

zalezy do czego potrzebujesz tego hostingu, ja zakładałem sklep w sieci i chciałem trzymać wszystko w jednym miejscu, mogłam zakładać nieograniczoną ilosc kont, dużo więcej możliwosci mamy. Ja biorę zawsze w ddr.pl tzn no od 3 lat od tylu ile mam sklep.

Potwierdzam - znane są strasznie oblegane. Poszukaj lokalnych małych, które na głowie staną, żeby nic się nie posypało i troszczą się o każdego klienta. Duże wyłączają infolinię, jak robią się kłopoty ;) mam od pół roku zen box i zawsze mogę na nich liczyć, a nie jestem wcale taka biegła w tych sprawach.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Katarzyna a czym się wyróżnia?
Obecnie najlepszy hosting ma w ofercie ArubaCloud - https://www.arubacloud.pl/vps/oferta-virtual-private-server.aspxpakiety zaczynają się od 4 zł miesięcznie za powierzchnie 20GB więc bardzo dużo jak za tą cenę. Przypominam, że darmowe serwery nie są obsługiwane przez najlepszy sprzęt, albo mają duże ogarniczenia, A Aruba nie ma żadnych problemów.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Nie ma szans na znalezienie w cenie Firehost bardziej jakościowej usługi. W moim przypadku serwer działa pierwsza klasa, a jest jednak naprawdę tani. Do tego działa niezawodnie od bardzo dawna. Niska cena, darmowy test, jest wybór panelu zarządzania - raczej ciężko o coś takiego.

• 3 tygodnie później...

Jeśli masz takie dylemty, najlepiej zwrócić się do firmy, która oferuje rozwiązania z zakresu IT dla firm. Oni powinni być dobrze zorientowani w tym, jak zaklasyfikować takie usługi.

Jesli ejsteś z Trójmiasta polecam Ci zwrócić się do DrLaptop, bo to firma, która ma doświadczenie w tego typu współpracy z firmami oraz ofertę IT dla firm.

Na pewno doskonale będą wiedzić, co Ci doradzić nie tylko w tej kwestii, ale wielu innych, które mogą budzić wątpliwości.

• 4 tygodnie później...

Ja niedawno założyłem bloga, na którym recenzuję różne książki. Od małego jestem molem książkowym, więc łączę przyjemne z pożytecznym. Chciałem się Was poradzić, forumowicze, co sądzicie o programach partnerskich. Ja właśnie natrafiałam na taki artykuł - http://performance360.pl/o-czym-pisac-bloga-jak-zaczac-zarabiac-na-blogu-w-programach-partnerskich/i zastanawiam się, czy można na tym zarobić? Co myślicie, odezwać się w tej kwestii do wydawców?

• 2 miesiące temu...

Blog potrzebuje pewnego, solidnego hostingu, a nie cudownych parametrów. I to chyba jest oczywista oczywistość. Na byle jakie parametry nie ma co stawiać. Ale już kluczowe znaczenie mają te podstawowe. Zwracajcie na to uwagę. Róbcie sobie ten darmowy test serwera. Naprawdę po tym już wszystko jest widoczne. Wiadomo, czego można się spodziewać. 

Potrzebuję hostingu do strony z galerią zdjęć, zdjęcia będą w pełnej rozdzielczości, jeden plik ma 3-5MB, a pojedyncza galeria (dodawana zazwyczaj co dwa tygodnie) przeważnie 10-20 zdjęć. W związku z tym powinien być chyba w miarę duży transfer. Ceny konkretnej nie podaję, bo w ogóle nie wiem jaki powinien być ten transfer.

Co sądzicie o hostingach od "znanych" firm takich jak nazwa.pl, home.pl czy 1&1?

Na razie korzystam ze strony na Facebooku, według mnie to bardzo dobry sposób - ciągła interakcja z widzami, problem w tym, że nie ma możliwości zmiany wyglądu galerii itp.

Widziałem że nawet kancelarie radców prawnych korzystają z płatnych hostingów. Przykładowo radca prawny Gdańsk  korzysta z takiego hostingu.

Blog potrzebuje pewnego, solidnego hostingu, a nie cudownych parametrów. I to chyba jest oczywista oczywistość. Na byle jakie parametry nie ma co stawiać. Ale już kluczowe znaczenie mają te podstawowe. Zwracajcie na to uwagę. Róbcie sobie ten darmowy test serwera. Naprawdę po tym już wszystko jest widoczne. Wiadomo, czego można się spodziewać. 

według mnie każdy dostawca powinien udostępniać taki test. na domeny.pl jest 14 dniowy test hostingu. można przetestować każdy pakiet, od najmniejszego po największy i najdroższy jaki oferują. ja wolę najpierw zobaczyć czy wszystko śmiga poprawnie, niż wydać pieniądze i po kilku tygodniach żałować

• 2 tygodnie później...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...