Gość beata Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Do jakiego paragrafu zaklasyfikować hosting strony internetowej i co tak naprawdę oznacza to słowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 No właśnie. To będzie jakaś działalność wirtualna, reklamowa? Pojawiła się taka pozycja jak hosting w spisie dzialalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Dobre i stabilne hostingi bez limitu transferu danych znajdziecie również w https://domeny.pl/. Uważam, że warto sprawdzić ich ofertę i porównać z ofertami innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czteryzero Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Potrzebuję hostingu do strony z galerią zdjęć, zdjęcia będą w pełnej rozdzielczości, jeden plik ma 3-5MB, a pojedyncza galeria (dodawana zazwyczaj co dwa tygodnie) przeważnie 10-20 zdjęć. W związku z tym powinien być chyba w miarę duży transfer. Ceny konkretnej nie podaję, bo w ogóle nie wiem jaki powinien być ten transfer. Co sądzicie o hostingach od "znanych" firm takich jak nazwa.pl, home.pl czy 1&1? Na razie korzystam ze strony na Facebooku, według mnie to bardzo dobry sposób - ciągła interakcja z widzami, problem w tym, że nie ma możliwości zmiany wyglądu galerii itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Jedrzejczak Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 To jest pkd 6311z, ja mam taką dzialalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annawerocka Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Tak jak wspomniał przedmówca, ten zakres zasług podchodzi pod 6311Z, czyli przetwarzanie danych; zarządzanie stronami internetowymi (hosting) i podobną działalność. Tak jest to ujęte i myślę, że wyczerpuje to temat usług hostingowych. Jeśli chodzi o to co oznaczają usługo hostingowe to odnosi się to głównie do usług takich jak, takie jak: utrzymanie serwerów www, usługi przesyłania strumieniowego lub oferowania hostingu do wykonywania aplikacji, świadczenie usług aplikacyjnych, dostarczanie klientom urządzeń głównego komputera ze współdzieleniem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Nie bierz usługi od znanej firmy. Za kilka razy mniej masz dobre konta, np. w Hekko. Prowadzę tak kilka serwisów, nie ma z nimi żadnych problemów, działają jak należy. Największy plus - szybkość działania i jakość. Do tego porządny support. Tego w dużych firmach nie uraczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcik Krzeczkowski Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 zalezy do czego potrzebujesz tego hostingu, ja zakładałem sklep w sieci i chciałem trzymać wszystko w jednym miejscu, mogłam zakładać nieograniczoną ilosc kont, dużo więcej możliwosci mamy. Ja biorę zawsze w ddr.pl tzn no od 3 lat od tylu ile mam sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaAnnaFr Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Potwierdzam - znane są strasznie oblegane. Poszukaj lokalnych małych, które na głowie staną, żeby nic się nie posypało i troszczą się o każdego klienta. Duże wyłączają infolinię, jak robią się kłopoty ;) mam od pół roku zen box i zawsze mogę na nich liczyć, a nie jestem wcale taka biegła w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek87 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 na ddr.pl teraz podobno jets spoko oferta, mim znajomy powiedział, 10% zniżki i jakis kod jets na stronie jeszcze, a przy koncie pro jets aktualizacja darmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 W Hekko za 80 zł masz domenę PL i hosting ze 100 GB transferu. W podobnej cenie nie znajdziecie takiej oferty. Tutaj domena jest za darmo. Za jej przedłużenie płacisz później ponad 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szponder Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 6311z to jest to co można w każdej chwili sobie edytować przez ceidg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 A jeśli zastanawiacie się nad wyborem hostingu, to myślę, że warto również zapoznać się z ofertą dostępną w dhosting.pl . Myślę, że także i wy znajdziecie tutaj ciekawą ofertę hostingów oraz domen internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katarzynka88 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jedną z najlepszych ofert hostingowych znajdziecie tu https://dhosting.pl/oferta/dkonto.html. Wygrywają z konkurencją tym, że mają bardzo dobrą jakość usług i supportu. Do tego dochodzi też atrakcyjna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snt Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Katarzyna a czym się wyróżnia?Obecnie najlepszy hosting ma w ofercie ArubaCloud - https://www.arubacloud.pl/vps/oferta-virtual-private-server.aspxpakiety zaczynają się od 4 zł miesięcznie za powierzchnie 20GB więc bardzo dużo jak za tą cenę. Przypominam, że darmowe serwery nie są obsługiwane przez najlepszy sprzęt, albo mają duże ogarniczenia, A Aruba nie ma żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Konto na Hekko. Tam nawet VPSa masz poniżej 10 zł miesięcznie, a przecież mówimy o jednej z najstarszych i przynajmniej w moim przypadku - jedynej stabilnej firmie hostingowej. Każdy siedzi gdzie uważa, a prawie zawsze przepłacanie to głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość etis Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Nie ma szans na znalezienie w cenie Firehost bardziej jakościowej usługi. W moim przypadku serwer działa pierwsza klasa, a jest jednak naprawdę tani. Do tego działa niezawodnie od bardzo dawna. Niska cena, darmowy test, jest wybór panelu zarządzania - raczej ciężko o coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ola123 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Jeśli masz takie dylemty, najlepiej zwrócić się do firmy, która oferuje rozwiązania z zakresu IT dla firm. Oni powinni być dobrze zorientowani w tym, jak zaklasyfikować takie usługi.Jesli ejsteś z Trójmiasta polecam Ci zwrócić się do DrLaptop, bo to firma, która ma doświadczenie w tego typu współpracy z firmami oraz ofertę IT dla firm.Na pewno doskonale będą wiedzić, co Ci doradzić nie tylko w tej kwestii, ale wielu innych, które mogą budzić wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Genialne ;-) Zamienić hosting za kilka dyszek rocznie na usługę kosztującą kilkaset złotych miesięcznie ;-) interes życia. Mała firma nie potrzebuje poważnego wsparcia - hosting kosztuje śmieszne grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forted Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Ja niedawno założyłem bloga, na którym recenzuję różne książki. Od małego jestem molem książkowym, więc łączę przyjemne z pożytecznym. Chciałem się Was poradzić, forumowicze, co sądzicie o programach partnerskich. Ja właśnie natrafiałam na taki artykuł - http://performance360.pl/o-czym-pisac-bloga-jak-zaczac-zarabiac-na-blogu-w-programach-partnerskich/i zastanawiam się, czy można na tym zarobić? Co myślicie, odezwać się w tej kwestii do wydawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Blog potrzebuje pewnego, solidnego hostingu, a nie cudownych parametrów. I to chyba jest oczywista oczywistość. Na byle jakie parametry nie ma co stawiać. Ale już kluczowe znaczenie mają te podstawowe. Zwracajcie na to uwagę. Róbcie sobie ten darmowy test serwera. Naprawdę po tym już wszystko jest widoczne. Wiadomo, czego można się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamseyG Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Potrzebuję hostingu do strony z galerią zdjęć, zdjęcia będą w pełnej rozdzielczości, jeden plik ma 3-5MB, a pojedyncza galeria (dodawana zazwyczaj co dwa tygodnie) przeważnie 10-20 zdjęć. W związku z tym powinien być chyba w miarę duży transfer. Ceny konkretnej nie podaję, bo w ogóle nie wiem jaki powinien być ten transfer. Co sądzicie o hostingach od "znanych" firm takich jak nazwa.pl, home.pl czy 1&1? Na razie korzystam ze strony na Facebooku, według mnie to bardzo dobry sposób - ciągła interakcja z widzami, problem w tym, że nie ma możliwości zmiany wyglądu galerii itp. Widziałem że nawet kancelarie radców prawnych korzystają z płatnych hostingów. Przykładowo radca prawny Gdańsk korzysta z takiego hostingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris02 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 przy okazji pomyśl tez o odpowiedniej domenie. powinna być taka jak nazwa firmy, bądź związana. więcej tutaj: https://rmarket.pl/pl/wybor-nazwy-domeny/10,10,44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechczech Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Blog potrzebuje pewnego, solidnego hostingu, a nie cudownych parametrów. I to chyba jest oczywista oczywistość. Na byle jakie parametry nie ma co stawiać. Ale już kluczowe znaczenie mają te podstawowe. Zwracajcie na to uwagę. Róbcie sobie ten darmowy test serwera. Naprawdę po tym już wszystko jest widoczne. Wiadomo, czego można się spodziewać. według mnie każdy dostawca powinien udostępniać taki test. na domeny.pl jest 14 dniowy test hostingu. można przetestować każdy pakiet, od najmniejszego po największy i najdroższy jaki oferują. ja wolę najpierw zobaczyć czy wszystko śmiga poprawnie, niż wydać pieniądze i po kilku tygodniach żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karel Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 cris02 ja tez od razu pomyślałam o domenie :) swoją drogą fajny artykuł. ja mam domene po prostu taką jak nazwa firmy. Problem na początku był tylko jaką wybrać ;) ale zgłosiłam się gdzie trzeba i mi pomogli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi