Gość joamoa Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 witam,mam nastepujący problem: kilka miesięcy temu przeprowadzaliśmy likwidację dużej partii sprżętu komputerowego, jest u nas tak, ze komórka która likwiduje wypełnia dokumenty i przekazuje do komórki księgowej, wiec wypełniliśmy kwity i oddaliśmy a teraz po kilku miesiącach księgowość poinformowała nas że w przypadku wartości niektórych sprzętów są różnice w stosunku do tego co jest w programie do ewidencji środków trwałych w księgowości i nakazali poprawić dokumenty. moje pytanie jest takie w jaki sposób prawidłowo załatwia się takie sprawy? czy mamy tylko przekreślić i wpisać poprawne kwoty na dokumentach (LT, protokół likwidacji podpisywane są przez kilkuosobową komisję i kogoś z kadry kierowniczej) czy może można to jakoś inaczej załatwić np pisząc pismo do księgowości z prośbą o anulowanie wystawionych dokumentów w zakresie tych pozycji sprzętu które były błędnie wycenione i wystawić na nie nowe, nie mam pojęcia jak prawidłowo powinno się postąpić z góry dzięuję za informacjępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi