Kategorie
Skocz do zawartości

zajęcie komornicze z umowy o dzieło

Gość donata
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Od dwóch lat pracuję na umowę o dzieło w administracji państwowej. Wynagrodzenie otrzymuje co miesiąc. Jest to moje główne żródło utrzymania, z którego otrzymywałam 3 tys netto. Mam 2 dzieci na utrzymaniu, które sama wychowuję i utrzymuję - mąż jest na rencie socjalnej a alimenty zasądzone to 2 x 50 zł. Od początku tego roku dostałam dodatkową pracę (na czas określony do grudnia br.)jako instruktor w placówce kultury na 1/2 etatu za 1100 zł netto.W pażdzierniku obaj pracodawcy dostali tytuł komorniczy o zajęciu. W tym miesiącu więc dostałam 550 zł, na cała naszą trójkę - komornik otrzymał 1/2 pensji z umowy o pracę na pół etatu oraz 100% Umowy o dzieło, która przecież była naszym głównym źródłem utrzymania. Jestem załamana.Do tej pory udawało mi się regulować część rat w bankach. Obecnie nie mamy nawet z czego żyć. Nie należy też mi sie zasiłek na dzieci bo moje zarobki są zbyt wysokie na członka rodziny. Czy w takim wypadku nie można uznać powtarzającej się Umowy o dzieło jako głownego żródła utrzymania i zająć 50%?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...