Gość BA Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam, jestem głównym księgowym w jednostce budżetowej ( szkole),proszę powiedzcie mi, czy księgowy jednostki budżetowej może mieć w zakresie obowiązków organizację i nadzór nad przebiegiem inwentaryzacji składników majątku oraz nadzór nad przestrzeganiem instrukcji inwentaryzacji, sporządzanie planu inwentaryzacji?.Jeszcze jedno, czy główny księgowy w jednostce budżetowej może podpisywać umowy cywilno prawne w imieniu pracodawcy? oraz dokonywać kontroli formalno- prawnej i merytorycznej dokumentów finansowo księgowych?, a także czy powinien mieć w zakresie obowiązków : kontrolę i ochronę majątku. Powiedzcie mi jeszcze, proszę, za co główny księgowy ponosi odpowiedzialność materialną, czy w zakresie obowiązków może być napisane :"Ponosi Pan odpowiedzialność materialną określoną przepisami prawa pracy i prawa cywilnego", czy nie powinno to być bardziej skonkretyzowane? Bardzo proszę o opinię, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi