Kategorie
Skocz do zawartości

Pomysł na prezent dla mężćzyzny

BarbaraGruszka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ale konkretniej jeśli chodzi o wojsko i historię ? Jakiś konkretny przedział? Mój Mąż jest świrem jeśli chodzi o II wojnę Światową, Polskie Państwo Podziemne, Żołnierzy Wyklętych itp i do tego jeszcze Husaria  90% prezentów jakie ode mnie dostaje to właśnie związane z tą tematyką ( bo z takich jest najbardziej zadowolony, choć wiadomo - im dalej, tym trudniej  )

Książki są zawsze spoko prezentem (jeśli Twój chłopak czyta), ale ja przestałam kupować, bo niestety przy naszym trybie życia Mąż nie bardzo ma czas na czytanie. U nas zawsze sprawdzają się ciuchy ( Red is Bad, Surge Polonia, Unire Patria, Patrioty).

Poza tym jest mnóstwo gier i puzzli wydanych choćby przez IPN o przeróżnej tematyce historycznej (u mnie sprawdzają się jako "dodatek" do prezentu, bo często kosztują bardzo niewiele, choć jako sam prezent też są bardzo ok  ) Bardzo fajna gra to "Nasza Polska. 100 lat niepodległości Polski 1918-2018" (taki quiz  ).

A najfajniejsze "prezenty"(choć najfajniej tak po prostu, bez okazji) to wyjazdy - obczajamy jakąś historyczną miejscówkę w promieniu np 100 km i jedziemy  Z racji tematyki u nas to zazwyczaj jakieś ziemianki w lasach, szańce czy po prostu szlaki wędrówki jakiegoś oddziału partyzantki. No i wiadomo - bez problemu do zrealizowania nawet teraz, bo to zazwyczaj w lasach na odludziu, a w dobie zamkniętych muzeów itp pozostaje nam taka "rozrywka" 

Ten wspólnie spędzony czas zawsze jest super 

Można też zastanowić się nad nieśmiertelnikiem https://www.marko.pl/niesmiertelniki W Marko jest spory wybór. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Gość Justyna

Jeśli twój chłopak interesuje się historią średniowiecza przed chrztem Polski to polecam Słowiański Sklep gdzie online możesz zamówić wiele ciekawych gadżetów związanych z epoką oraz wartościowe pozycje literackie na temat epoki.

• 3 tygodnie później...

Oczywiście tak się składa, że już sam fakt wręczania prezentów jest bardzo miły i ja również niedawno rozważałem zakup grawerowanego szkła właśnie na prezent. Bez najmniejszego problemu zawsze znajdziemy go w https://zamowprezent.pl/prezenty-dla-firm/szklo i ja jestem zdania, że o takich kwestiach dobrze jest pamiętać.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...