Gość Anita Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Cześć,z góry piszę, że nie znam się na tym dlatego piszę tu do Was o radę ;).Chcę kupić mieszkanie ok. 60 km od mojej rodzinnej miejscowości.Jednak nie chcę zmieniać mojego adresu zameldowania. I teraz co powinnam zrobić, gdy kupuje mieszkanie ? Czy trzeba się "jakoś zameldować" ? Czy mogę tylko zgłosić, że kupuje. Ale co z podatkami ?Będę w tym mieszkaniu mieszkać tylko przez kilka dni w tygodniu, pozostałe będę w rodzinnej miejscowości. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Nie musisz meldować się w nowym mieszkaniu, nie ma takiego obowiązku ani potrzeby. Podatek płacisz od zakupu mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anita Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja A ok. Bo słyszałam już różne wersje i nie wiem co robić. Czyli co tylko zgłoszę w danym urzędzie że jestem właścicielem i będę płacić podatek od nieruchomości i wszytskie opłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi