Kategorie
Skocz do zawartości

Sprawa: rozliczenie zeznania rocznego

Gość klaudia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z prośbą o udzielenie informacji w sprawie rozliczenia zeznania rocznego.W roku 2005 w miesiącach styczeń-wrzesień pracowałam legalnie za granicą w Irlandii (w Dublinie), gdzie dokonałam rozliczenia, zapłaciłam obowiązujące tam podatek.Po tym okresie wróciłam do Polski i do dnia 31.12.2005 nie podjęłam żadnej pracy, nie miałam żadnych dochodów w kraju.Dodatkowa informacja: jeśli chodzi o miejsce zameldowania (stałego zamieszkania)to była to Polska.Wiem, że jako osoba fizyczna mam obowiązek złożyć zeznanie podatkowe.W związku z powyższym problemem proszę o określenie czy takie zeznanie w moich przypadku należy składać? Jaką przyjąć zasadę rozliczenia się z fiskusem?Jeśli odpowiedź będzie twierdząca proszę o wskazówki, które pomogą mi to zeznanie roczne złożyć. Natomiast w przypadku, gdy obowiązku złożenia zeznania nie mam, proszę o uzasadnienie (podanie stosownych, przepisów, artykułów, ustaw), które zwalniają mnie z tegoż obowiązku.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...