Gość MarSta Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam, Od niedawna zajmuję się dorywczo księgowości i mam pytanie. Otrzymałam fakturę korygującą z Tauron, w której zmieniła się tylko "opłata stała za usługi przesyłowe Źródła CO". Ogólna kwota nie zmieniła się, jest taka sama jak na fakturze pierwotnej. W jaki sposób powinnam zaksięgować taką fakturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka1 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Skoro nie zmieniła się kwoto brutto, netto ani kwota VAT to nie masz czego księgować z tej faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarSta Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Bardzo dziękuję. Tak też sądziłam, ale wolałam poczekać na opinię kogoś bardziej doświadczonego. Czy taką korektę powinnam podpiąć pod dokumenty z bieżącego miesiąca czy pod fakturę do której była korekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka1 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Chyba logiczne, że podpina się ją pod pierwotną fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Bardzo dobrze, że można na tym forum znaleźć wątki również o takiej tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarSta Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Owszem logiczne, ale dzięki za pomoc????Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi